22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

MHP: Ulusalcılar geri zihniyetli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, farklı düşünenleri karşıt cephelerde vuruşmaya davet edenlerin millete ihanet ettiğini vurguladı. MHP MKYK Üyesi Doç. Dr. Vedat Bilgin ise ulusalcıları 'hastalıklı tipler' olarak nitelendirdi.

Nokta Dergisi, milliyetçiliğin ulusalcılık karşısındaki duruşunu bu haftaki sayısında kapak konusu yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, ulusalcılığın halk arasında cepheleşmeye sebep olduğunun altını çizdi. Şandır, "Devlet ve vatan elden gidiyor diye birtakım insanların kalkıp böyle cephe kurup, Kuvayı Milliye gibi vaziyetten görev çıkararak bu cepheleşmeye katkı vermelerini tasvip etmiyoruz." dedi. MKYK Üyesi Doç. Dr. Vedat Bilgin ise hastalıklı tipler olarak nitelendirdiği ulusalcılardan yola çıkarak milliyetçiliği eleştirmenin yanlış olduğuna dikkat çekti.

Bilgin, ulusalcı kitlenin başını çeken kişilerin Türkiye'nin demokratikleşme sürecine karşı bir direnci örgütlemeye çalıştıklarını kaydetti.

Bilgin, şu görüşü dile getirdi: "Kendilerine Kızıl Elmacı veya ulusalcı diyenlere bakınca fanatizme vurgu yapan, devlet merkezli bir toplum tasarımını öne çıkaran, demokrasiye 'bu da nereden çıktı' gibi bakan, demokrasiye karşı samimi olmayan, antidemokratik, çoğulculuğa karşı zihniyetlerin bu tür gruplar içinde yer aldığını görüyoruz. Bu işlerde başrol oynayanların entelektüel düzeylerinin de çok ciddi seviyesizlik ihtiva ettiğini düşünüyorum. Bunlarla konuştuğunuzda felaket bir antidemokratik geri zihniyeti temsil ettiklerini anlıyorsunuz.

zaman
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 08:23:51
Güncelleme :23 Mart 2007 Cuma 08:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit özcan IP: 85.108.217.xxx Tarih : 23.03.2007 11:47:21
Nal sesi edebiyatı zamanında sizin için neler denilmiyordu.bu tür zıtlık cağrışımlarına girmemek lazım.1919 larda kuvvacılar demokrasi mi düşünüyorlardı?Sn ŞANDIR çok akıllı konüşmalar yapıyordu ve Taktirle izliyorduk aman dikkat /düz ovo/durumuna düşmeyiniz.Kuyudan Taşı çıkarmak zor olur.Eleştirecek başka konu bulamıyormusunuz.Saygılar.