28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

MHP başkan adayı ifade verdi

MHP genel başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nacar'ın Artvin'in Yusufeli Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimatla ifade verdi.


Ümit Özdağ, avukatları ve kalabalık bir grupla Ankara Adalet Sarayı'na geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu savcılığına MHP'ye üyeliğiyle ilgili yapılan suç duyurusu üzerine ifade veren Özdağ, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Özdağ, MHP Genel Merkezi ve Genel Sekreter Yardımcısı Nacar'ın, “MHP'ye Artvin'den üye olmasına ilişkin” 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulunduğunu, suç duyurusu üzerine talimatla ifade verdiğini söyledi.
“MHP'ye neden Artvin'den üye oldun, Ankara'dan üye olmadın” şeklinde bir suç duyurusunun Cumhuriyet tarihinde benzeri olmadığını ve MHP üyelerinin yüzde 30'u ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aynı durumda olduğunu ifade eden Özdağ, şöyle konuştu:

“MHP içerisindeki genel başkanlık mücadelesinde genel merkez bu tür antidemokratik yollara başvuruyor. Beni tedbirli olarak partiden ihraç etmek için disiplin kuruluna da sevk kararı aldılar. O konuda da bir hukuk mücadelesi yapıyoruz. MHP Genel Merkezi'ndeki arkadaşlarımız Ankara'da hakimlerin olduğunu düşünerek hareket etselerdi daha doğru adımlar atarlardı.”

Özdağ, disiplin kuruluna sevk kararının iptali için de yargıya başvuracağını belirterek, yargı kararıyla disiplin kuruluna sevkin ortadan kaldırılacağına inandığını ve demokratik mekanizmaların çalışacağına inandığını belirtti.

MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Bahçeli'ye de çağrıda bulunan Ümit Özdağ, ”Önümüzdeki kurultayı partinin kardeşliği, ülküdaşlık kurultayı olarak, demokratik bir zemin olarak değerlendirelim ve tek adam yönetimleri kurma çalışması içerisinde olmayalım” diye konuştu.
a.a
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?