22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

MHP' ve DTP'liler ne dedi?

MHP’lilere göre gerginliğin olmaması DTP’nin tutumuna bağlı...

OLUŞACAK yeni Meclis’te gerginlik yaşanacağı kaygısı Başbakan Erdoğan tarafından “MHP ve DTP’li adayların Meclis’te olması gerginliklere neden olur, bundan kaygı duyuyorum” sözleriyle dile getirildi. VATAN, Erdoğan’ın bu sözleri üzerine MHP ve DTP adaylarına aralarında bir gerginlik yaşanıp yaşanmayacağını sordu.

Mehmet Şandır (MHP adayı): Çok açık net bir şey var ki bağımsız adaylar PKK’ya terör örgütü, Öcalan’a katil diyemiyorlar. Başbakan’ın açıklaması toplumsal çatışmayı tahrik eden ve insanların iradesini etkilemek isteyen bir açıklamadır.

Aysel Tuğluk (Bağımsız aday): 23 Temmuz’da yeni bir sayfa açacağız ve barışçıl, uzlaşıya dayalı siyaset diyoruz. Herkes bu konuda yeni bir yakyaşım sergilerse neden sorun yaşansın. Başbakan’ın söylemi önyargılı ve bundan kurtulmak gerekiyor.

Yılma Durak (MHP adayı): MHP, komşu hukukuna saygıda kusur etmez. Neden, durduk yerde gerilim yaratıp tartışma çıkaralım? Böyle bir şey söz konusu değil ama Türkiye’nin bölünmesi ve Mehmetçiğin kanının akmaya devam etmesi hiç söz konusu değil. DTP’nin duruşu ve eylemleri MHP’nin yaklaşımını belirler.

Doğan Erbaş (Bağımsız Aday): Bizim özellikle bu seçim dönemindeki duruşumuz bellidir. Seçim çalışmalarımızda da tavrımız hiçbir zaman gerilimden yana olmadı. Başbakan Erdoğan’ın böyle bir beklenti içinde olmasını anlamadım. 1991’de yaşananların bir daha yaşanacağını düşünmüyorum.
vatan
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 16:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?