18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

MHP ve solculardan ortak hareket

 Ayrı kutuplarda yer alarak yıllarca kamplaşan ülkücü ve solcu gençler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ilk kez bir araya gelerek miting düzenleyecek. Tepebaşı TÜYAP önünden Taksim Meydanı’na yürüyecek kortejde en az 5 bin gencin bir araya gelmesi bekleniyor. “Ya istiklâl ya ölüm” sloganıyla bu dikkat çekici birlikteliğe çağrı yapılırken, “Tek bayrak, tek yürek; millet-ordu el ele” sözüyle de mitingin anlamı vurgulanıyor.
     
     Türkiye’de kanlı bıçaklı dönemleri bir kenara bırakarak ilk kez aynı saftaki buluşmaya Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İşçi Partisi ve MHP’nin gençleri katılacak. CHP Gençlik Kolları ise, son anda Genel Merkez’in müdahalesiyle organizasoyondan çekildi.
     
     Ülkü Ocakları, Öncü Gençlik ve ADD Gençlik Komisyonu üyesi gençlerin liderleri haftalardır bu buluşma için hazırlık yapıyor. “Sağ-sol kalmadı. Artık milli ve gayri milliler var” fikrinde birleşen ülkücü-solcu gençler, “Vatan savunması için bir araya geliyoruz” diyorlar.
     
     Sadece Türk Bayrağı
     
     Yürüyüşte partilere ait herhangi bir bayrak açılmayacak, siyasi görüşü sembolleştiren el hareketleri yapılmayacak. Ülkücü gençlerin elleriyle bozkurt işareti, solcuların sol kolunu yumruk yaparak havaya kaldırmaları yasak. Sadece Türk bayrağının taşınacağı mitingde, “Ya istiklâl ya ölüm” , “Türk Gençliği el ele, Kuvay-ı Milliye” , “Ordu millet el ele, Kuvay-ı Milliye” sloganlarının yanında Irak’a asker gönderilmesine karşı çıkışı ifade edecek olan, “Çıkarsa tezkere, Bilal gitsin askere” sloganları atılacak. “Mehmetçik Coni’ye kalkan olamaz” sloganıyla mesaj verilirken, özellikle ülkücü gençlerin önerdiği, “Dökülen kan, alınan can bizim. Kahrolsun liberal kapitalizm” sloganı dikkat çekiyor.
     
     Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, 30 Ağustos’ta yapılacak miting için, “Bu içerde ve dışarda hainlere karşı yapılacak tepki mitingidir” dedi. Sağ sol ayrımının ortadan kalktığını ifade eden Temiz, “Geçmişteki ideolojik savaş umrumuzda değil. Artık kendisini Türk hissedenlerle Türk hissetmeyenlerin ayrılığı var. Solcularla bir araya gelmemiz zor olmadı. Biri kalkıp ne yapıyorsunuz derse, Gençliğe Hitabe’yi gözüne sokarız. Bu buluşmayla birlikte Anadolu’da da birliktelikler olacaktır” dedi.
     
     Son anda Genel Merkez’in baskısıyla katılımdan vazgeçen CHP Gençlik Kolları’nın İstanbul Başkanı Celal Yazıcıoğlu da, “Türkiye’de yaşananlar bizi bu birlikteliğe getirdi” derken, geçmişte yaşanan kavgaları ise, “onlar aile içi kavgalardı” diye yorumladı ve Ülkücülerle birlikte “Milliciler” tarafında yer aldıklarını söyledi.
     
     İşçi Parti’si Merkez Komite Üyesi ve Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Mehmet Perinçek ise ABD’nin ve işbirlikçilerinin bu birliktelikten mesaj çıkarması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
     
     “ABD Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirdi. Kerkük’te Türkmenler’i öldürdü. Burada hedef Türkmenler değil, Türkiye ve Kıbrıs. Dolayısıyla ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı baskılar somut eyleme dönüşmüştür. Mustafa Kemal Atatürk sadece tek partinin gençliğine hitap etmemiş. Türk gençliğine hitabetmiştir. Bu nedenle biz Türk gençliğini temsil ederek bir araya gelip hainlere karşı tek ses, tek yürek, tek bilek oluyoruz.”
     
     Mitinge ayrıca İstanbul Barosu, Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, KKTC Rauf Denktaş’ı Destekleme Girişimi, 68’liler Birliği Vakfı, Kadın Kuruluşları, İstanbul Eğitimciler Birliği Derneği, Üniversiteler İşçi ve Kamu Sendikaları, Orman Müh. Odası katılacak.
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2003 Çarşamba 09:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?