22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

MHP'de hedef tek başına iktidar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Temmuz’da yapılacak seçimden sonra oluşacak yeni Meclis’in ilk görevinin cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçip, terörün bitirilmesi, Kuzey Irak’a girilmesi için de tezkereyi çıkartması gerektiğini belirtti.

Yozgat’ta AKP’ye fark attı

 
Bahçeli, bir süre önce Başbakan Erdoğan’ın 10 bin kişi toplayabildiği Yozgat Cumhuriyet alanında yaklaşık 15 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmada, yeni Meclis’te çok partinin yer alacağını öne sürdü. Konuşmasında milli ve manevi değerlerin siyasi çatışma haline geldiğine dikkat çeken Bahçeli, “Cepheleşme tehlikeli boyutlara ulaştı. Bu kutuplaşma her alana yayıldı. Etnik temelde bölücülük tahrik ediliyor. İnanç temelinde bölünme körükleniyor. Ayrışma ve cepheleşme derinleşiyor. AKP bundan siyasi çıkar sağlıyor. Laik, müslüman, dindar, dindar olmayan diye insanları kamplara bölmek isteyen AKP, siyasi gelecek peşindedir. AKP inanç hortumculuğu ve siyasi kışkırtılıcılık yapıyor. İlkesiz ve inançsızlığını, beceriksizliğini bu şekilde gizliyor” diye konuştu.

’Ülkeyi yeniden inşa edeceğiz’


Bahçeli, konuşmasında, “Er meydanında gür sesle söylüyürum. MHP’nin hedefi tek başına iktidar olmaktır. Şununla, bununla koalisyon hesabı yoktur. Allah tek başına iktidarı nasip ederse, tahribatı önlemek ve Türkiye Cumhuriyetini yeniden inşa etmek istiyoruz” dedi.

BAHÇELİ’Yİ YOZGAT’TA 15 BİN KİŞİ DİNLEDİ

 
MHP lideri Devlet Bahçeli’yi Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda kadın ve çocukların da aralarında olduğu yaklaşık 15 bin kişi dinledi. Bahçeli, “Yoksullaşan Yozgatlı’nın bankada parası, işsiz gezen Yozgatlı’nın borsada hissesi mi var? Yoksa yastık altında altını ve doları mı var? Elbette yok, Anadolu’nun diğer yerlerinde de yok” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 13:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?