18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

MHP'deki kavga yargıya taşındı

MHP kurultayı yargıya havale

MHP'deki kavga yarıya taşındı

ESKİ Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'nin reddettiği Olağanüstü Genel Kurul taleplerini, Perşembe günü yargıya götürdüklerini söyledi. Aydın, "Kongrenin yapılıp yapılmayacağı bundan sonra mahkemenin kararına bağlı. Temmuz ayı sonuna kadar bu konuda bir kesin kararın verileceğini düşünüyorum" dedi.

Trabzon'da basın mensuplarıyla biraraya gelen Koray Aydın, 29 Mayıs'ta 265 delegenin imzaladığı olağanüstü genel kurul talepnamelerini genel merkeze ilettiklerini, ancak aradan geçen 15 günlük sürenin ardından kendilerine ret cevabı verildiğini belirterek, ret cevabının somut ifadelere dayanmadığını söyledi. Aydın şöyle konuştu:

"Genel Merkez, talepnamede imzası bulunan delegelerden istifa edenler olduğunu ifade ederek ret cevabı verdi. Tabi bu ret somut ifadeye dayanmadığı için, delege arkadaşlar da perşembe günü yasal haklarını kullanarak mahkemeye başvurdular. Bu saatten sonra kongrenin yapılıp yapılmayacağı mahkemenin kararına bağlı. Mahkeme kararının Temmuz ayı sonuna kadar verilmesini bekliyoruz. Bu girişim Türk siyasi hayatında önemli izler bırakacak bir girişimdir. Ankara'da hemen hemen bütün siyasi kulislerde yakından izlenmektedir. Çünkü olağanüstü kongre bu şekilde mahkeme kararı ile yapıldığı takdirde, Yargıtay onayıyla birlikte bir içtihat oluşacaktır. Dolayısı ile bundan sonra siyasi partilerde parti içi demokrasi ve partiyi yönetenlerin denetlenebilirliği şeklinde bir mekanizma devreye girecektir."

Mevcut delege ile olağanüstü kongre yapıldığı takdirde, MHP'de değişimin yaşanacağını ileri süren Aydın, "Bu delege ile seçim yapıldığı takdirde, MHP'de değişim kaçınılmazdır. Zaten verilen imzalar da bunu göstermektedir" diye konuştu.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 18:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?