25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

MHP'den Başbuğ'a çağrı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, "Sınır aşılırsa bildiklerimizi paylaşmaya başlayacağız" sözlerini değerlendirerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik saldırıların her geçen gün artarak sürdüğü ortamda hala, 'Açıklarım' denmesinin manası yok. Açıklaması bir mecburiyet haline gelmiştir" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, MHP İl Başkanlığı binasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, gazeteci Fatih Altaylı'ya yaptığı, "Biz her şeyimizi hukuk devleti sınırları içinde yaparız. Sabrımızın taşmasından kastım şudur: Biz bütün bu olayların ve yapılanların arka planını biliyoruz. Birileri gerekeni yapar diye susuyoruz. Çünkü devlet adamıyım. Devlet adamı gibi davranmam lazım.

Devlete ve hukuka saygımız var ama bunun da bir sınırı var. Sınır aşılırsa bildiklerimizi halkla paylaşmaya başlayacağız" sözlerinin hatırlatılması üzerine, Bölükbaşı, "O açıklamaları ben de okudum. Genelkurmay Başkanı hemen açıklamalıdır. TSK'ya yönelik saldırıların her geçen gün artarak sürdüğü ortamda hala Genelkurmay Başkanı'nın, 'Açıklarım' demesinin manası yoktur. Açıklaması bir mecburiyet haline gelmiştir.

Türk milletinin kim, kimin hesabına neyi ve ne yaptığını bilmesi gerekir. Başbuğ'un açıklamasında fayda görürüm.

Bir de Dolmabahçe görüşmesinin ne olduğu açıklanmalıdır. Sis perdesi altında kalan bazı şeylerin aydınlanması sağlanabilir" diye konuştu.

"1 METRE ESPRİ ÜRETİLECEK BİR ŞEY DEĞİL. MERAK EDEN VARSA YAŞAYARAK GÖRÜR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "1 metre" açıklaması ve Başbakan Erdoğan'ın buna verdiği cevabı da değerlendiren Bölükbaşı, "Geçen salı günü yaşanan olaylar herkesin önünde cereyan etti. Başbakan hiddetle konuşurken, AK Parti sıralarından akın akın bizim sıralarımıza geldiler. AK Parti arabayı yanlış yola soktu. Şimdi, 'Hasar çok büyük' diye şikayet ediyor. O yola girmeyecektin.

O yolda yaptığın terbiyesizliğin cevabını verecek 69 kişi var. Genel Başkan söyleyeceğini söylemiş. 1 metre espri üretilecek bir şey değil. Başkan'ımız, 'Bizim oraya saldırı amacıyla gelirseniz, bunun karşılığını misliyle göreceksiniz' demiştir. Onlara bir çıkış yolu verdi. Merak eden varsa yaşayarak görür. Başbakan'ın bizleri tıp dünyasına havale etmesine de bir şey diyeceğim ama yine tazminat davası açacak. Başbakan'ın uzun bir dinlenme dönemine ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yakın tarihin en bunalımlı dönemini yaşadığını ifade eden Bölükbaşı, çıkış yolunun sadece seçim sandığını milletin önüne koymaktan geçtiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 16:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.175.27.xxx Tarih : 15.02.2010 03:06:32

bir gurup bir parti çıkıyor ben türkiyede anayasaya rağmen anayasaya aykırı şeyler yapacam diyor ama yapabilmem için istediğim kişiyi başbakan yapmam lazım diyor hemen bu  partiden  destek geliyor arkasından başbakan yetmez birde kendi görüşümde cumhurbaşkanı seçtirmem gerekiyor deniyor kavga gürültü derken hemen bu partiden destek geliyor iktidara geçen parti türban diyor hemen destek anayasayı değiştirecem diyor hay hay deniyor al sana destek yök deniyor eşit katsayı deniyor hemen teklif ve destek her yanlışa destek  asker de dayanamayıp yanlış yapılıyor diyor  bunlarda o zaman açıkla diyor kardeşim akp sesini çıkarmazken sen neden sazan gibi atlıyorsun bu işleri beraber yaptığınız ortada hatta sayın bahçeli  onları yargılayacağım diyor kardeşim yargılarsında yaptıkları her şeyde desteğin var sayın başbuğ elimde belge var derken sadece iktidar partisi için demiyor ki sizin içinde var dtp içinde chp içinde ama unutmayın asker o yanlışları bir kitaba yazıp kıyamet kopmadan önce yanlışı yapanların sağından ve solundan bir kaç kere vermiştir  cezasınıda kesmiştir öyle memleketimi seviyorum ayakları ile kimseyi kandıramazssınız