1
Haziran
2024
Cumartesi
SİYASET

MHP'den 'Büyükçatı' projesi

Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere hazırlık sürecinde ilk bombayı MHP patlattı. Parti yönetimi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Kurban Bayramı'nın 3. gününde İstanbul'daki bayramlaşmada ipuçlarını verdiği projeyi ete kemiğe büründürdü. "Büyükçatı" adı verilen proje, AKP'nin "hükümet olmanın avantajını" değerlendirerek yerel seçimde öne geçmesini engellemeyi amaçlıyor.

Karşılığında meclis üyeliği...
CHP, DSP, DP ve ANAVATAN ile altına girilmesi hedeflenen "Büyükçatı" projesine göre, büyükşehirlerden beldelere kadar her seçim bölgesi mercek altına alınacak ve "nerede hangi partinin güçlü olduğu" saptanacak. MHP'nin güçlü olduğu yerlerde diğer partilerden başkanlık için destek istenecek, karşılığında belediye meclis üyelikleri partilere dağıtılacak.

'DTP'ye kapılar kapalı...'
Eğer başka bir parti adayının kazanma şansı daha yüksek ise MHP o adaya destek verecek, karşılığında belediye meclisinde sandalye alacak. Üst düzey bir yetkili, "AKP ve DTP dışındaki tüm partilere kapımızı açıyoruz" diye konuştu.

takvim
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 21:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakem IP: 78.166.107.xxx Tarih : 17.01.2008 22:15:49

Sen ne yapsanda boş.Üç beş uzun bıyıklıyla ancak salancak yapar,yada ip atlarsın.Çek-senet çete reislerini al yanına çık büyük şehirlerde mafyacılık yap bence.O işi iyi yaparsınız.Nede olsa tecrübeli elemanlara sahipsin.Akp,dtp nin olduğu yerlere sen cesaret edemezsin.Akp,dtp varken sana ancak tekir yaylası düşer.Git orada oba reisi ol ne işin var senin siyasetle.