19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

MHP'den kimler gidecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 19 Kasım’daki 8. Olağan Kongre’nin ardından bir dönem birlikte çalıştığı, ancak bugün kendisine muhalefet eden isimlere yönetimde yer vermeyeceği bildirildi.

Bahçeli’nin, kendisine muhalefet eden Ramazan Mirzaoğlu gibi bazı eski bakanları, Emekli Korgeneral Altay Tokat gibi eski kurmaylarının da bulunduğu çok sayıda "Brutus"unu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesine almayarak tasfiye edeceği belirtiliyor.

Devlet Bahçeli’nin, Genel Başkan Danışmanı ve MYK’nın tek kadın üyesi İçişleri eski Bakanı Meral Akşener’i Genel Başkan Yardımcılığına yükseltmesine kesin gözüyle bakılıyor. Genel Başkan Danışmanı eski Bakan Ünal Erkan’ın da Bahçeli’nin yeni gözdelerinden biri olacağı belirtiliyor.

KİMLER GİDECEK

"Gidiciler" arasında Namık Kemal Zeybek, İsmail Hakkı Cerrahoğlu, Ali Özdemir, Ercüment Konukman, Adil Mirmahmutoğulları, Ahmet İçyer, Ahmet Vural, Cengiz Aldemir, İsmail Özkarakaya, Münir Kutluata, Özcan Yeniçeri, Türkmen Onur sayılıyor. 70 kişilik MYK listesinin en az 20’sinin değişmesi bekleniyor.
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 05:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?