15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

MHP'den yapıcı muhalefet sözü

Seçim sonuçlarının netleşmesinin hemen ardından, 'milletin iradesine saygı duyulmalı' açıklamasında bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, dün de yapıcı muhalefet mesajı verdi.

Meclis iradesine yönelik dışarıdan yapılan dayatma ve zorlamaların toplumda kabul görmediğine dikkat çeken Bahçeli, bunun iktidar partisine haksız destek sağladığını ifade etti. Ülkenin yeni krizlere sürüklenmemesi için partisinin yapıcı rol oynayacağını vurgulayan Bahçeli, Türkiye'yi içte ve dışta ağır buhranların beklediğini söyledi.

 Meclis'e üç parti ve bağımsızların girdiğini de hatırlatan MHP lideri şöyle devam etti: "Gelişmeler, önümüzdeki günlerde Meclis tablosunun değişimine açık bir sonucu da ortaya koymaktadır. Milletimiz muhalefet görevini partimize vermiştir. MHP, kendisinden beklenen yapıcı ve etkili muhalefeti gerçekleştirecektir. Meclis'te uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun adresi olacaktır. Partimiz, milli bekamıza ve hassasiyetlerimize yönelik yanlış politikalara müdahale hakkını saklı tutarak, ülkemizin yeni krizlere sürüklenmeden önümüzdeki zor dönemi başarıyla atlamasında yapıcı bir rol oynayacaktır."

MHP lideri Bahçeli, yayımladığı yazılı açıklamasında önce seçime yönelik çalışmalarından dolayı parti teşkilatına teşekkür etti.

Ardından, Türkiye'yi içte ve dışta ağır buhranların beklediğini belirterek, milli beka, toplumsal hayat ve ekonomik gelecek açısından önceki gün yapılan seçimlerin önemli olduğunu anlattı. Bahçeli, "Seçimin sonucunda, MHP TBMM'de yer almış, milletimiz muhalefet görevini partimize vermiştir. Partimiz, bu demokratik görevi layıkıyla yapacak ve aziz milletimizin beklediği yapıcı ve etkili muhalefeti gerçekleştirecektir." ifadelerini kullandı. İktidar partisinin kamuoyunda itibar kaybettiği sırada, Meclis iradesine dışarıdan dayatma ve zorlama yapıldığını hatırlatan MHP lideri, bunun toplumda kabul görmediğini ve iktidara hak etmediği bir destek sağladığını savundu. Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Milletimizin yanılmaz sağduyusuna güvenerek, verdiği siyasi mesajları iyi değerlendirmek gerekiyor. Partimiz, 23. dönem TBMM'de, milli duruşun, uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun adresi olacaktır. MHP, milli bekâmıza ve hassasiyetlerimize yönelik yanlış politikalara müdahale hakkını saklı tutarak, ülkemizin yeni krizlere sürüklenmeden önümüzdeki zor ve sıkıntılı dönemin başarıyla atlatılmasında yapıcı bir rol oynayacaktır. Beklentimiz ve ümidimiz kavga, dayatma ve inat ile artık Türkiye'nin yönetilemeyeceğini herkesin anlamış olması, Milliyetçi Hareket'in sağduyu ve kucaklaşma çağrılarının cevap bulmasıdır."

Zaman
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 03:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?