18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

MHP'li Vural ne önerdi?'

RTÜK Başkanı'na ilginç teklif

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, RTÜK Başkanı Akman'a teklifte bulunarak, "Başbakan uçağını tahsis etsin. Bakalım Almanya'ya gidip oradan dönebiliyor mu? Böylece bir tespit yapılmış olur" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin'i Meclis'te kabul etti. Çetin, kabulde yaptığı konuşmada kredi kartları borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarısının dün Meclis Sanayi Komisyonu'ndan alelacele geçirildiğini savunarak, bu tasarının hazırlanmasında tüketicilerin görüşlerinin dikkate alınmadığını öne sürdü.

Yıllık kart aidatlarının en az 35 TL olarak yasal güvence altına alındığını belirten Çetin, bu düzenlemeyle soygunun yasalaşmış olacağını öne sürdü. Kredi kartı mağdurlarının sayısının öngörülenden çok daha fazla olduğunu belirten Çetin, 400 TL'lik borcunu dahi ödeyemeyen tüketicilerin gecikme faizlerinin tümünün silinmesini istedi. Çetin, "Bu yasa, barbar Conan dönemi yasalarından bile daha geri bir yasa olacaktır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural ise, Türkiye'de vatandaşların ödeme kapasitelerinin kalmadığını, gelirinin dolaylı vergilerle yok edildiğini ifade etti. Yargıtay'ın iptal ettiği kredi kartı aidatının şimdi yasal güvenceye kavuşturulduğunu dile getiren Vural, aidat konusunda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu bildirdi. Vural, yeniden yapılandırma kapsamına sadece takibe atılan borçluların değil asgari tutarı ödeyen ancak borcunun geri kalanını ödeyemeyen tüketicilerin de alınması gerektiğini belirterek, bu konuda girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.

Vural, kabulün sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Deniz Feneri davasıyla ilgili açıklamalarına ilişkin soru üzerine Vural, RTÜK Başkanı'nın böyle bir ortam içinde görevine devam etmesinin kurumsal güveni zedelediğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın da artık RTÜK Başkanı'nın arkasında durmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Vural, RTÜK Başkanı Akman'ın Almanya'ya giriş yasağı bulunup bulunmadığının anlaşılması için bir öneride bulundu. Vural, "Sayın Başbakan, 61 milyon dolara aldığı uçağını tahsis etsin. Akman, bu işlerle ilgili olanlarla birlikte Başbakan'ın uçağıyla Almanya'ya gitsin. Sonra dönebiliyorsa dönsünler. Böyle bir tespit yapılmış olur" dedi.

Yaşanan tartışmaların, RTÜK'ün saygınlığını ortadan kaldırdığına işaret eden Vural, medyayla kavga eden bir RTÜK olamayacağını vurguladı. Başbakan ve AK Parti'nin Deniz Feneri davasıyla ilgili suç duyurusunda bulunmaları halinde yargının önünü bu konuda da açmış olacaklarını dile getiren Vural, Akman'ın medyayla didişmesinden ve medya malzemesi olmasından dolayı RTÜK'ün saygınlığının zedelendiğini söyledi. Akman'ın bundan sonra görevi dolayısıyla vereceği bir kararın kişisel bir karar olarak algılanabileceğine işaret eden Vural, Akman'ın ivedilikle istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Vural, Genelkurmay'a ait olduğu öne sürülen irtica belgesinin sahte olup olmadığı tartışmalarının hala devam ettiğinin hatırlatılması üzerine önce bu belgenin doğruluğunu tespit edip ona göre yorum yapmak gerektiğini dile getirdi. Vural, hem demokrasiye, hem de TSK'ya yönelik bu komployu açığa çıkarmak için belgeyi kimlerin hazırladığının ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Vural, "Cambaza bak yapıyorlar. Cambaza bak siyaseti yapanlar, bu oyunu hazırlayanlar kimler, millet bunları öğrenmek istiyor"

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?