18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

'MHP'lilerin derdi iktidar değil, rant'

MHP'de muhalefetin önde gelen isimlerinden Ramiz Ongun, parti yönetimini olağanüstü kongrenin yapılması konusunda uyardı. Ongun, ''Türkiye'de iktidarın en büyük alternatifi MHP'dir. Ancak mevcut yönetimin iktidar olma gibi bir isteği yok. Oturdukları koltuklar geçim kaynağı olmuş. Bunların artık koltuktan kalkma zamanı gelmiştir'' dedi.

MHP'de muhalefetin önde gelen isimlerinden Ramiz Ongun, parti yönetimini olağanüstü kongrenin yapılması konusunda uyardı. Ongun, ''Türkiye'de iktidarın en büyük alternatifi MHP'dir. Ancak mevcut yönetimin iktidar olma gibi bir isteği yok. Oturdukları koltuklar geçim kaynağı olmuş. Bunların artık koltuktan kalkma zamanı gelmiştir'' dedi. Ongun, TERCÜMAN'a önemli açıklamalarda bulunurken, ''Eğer on-onbeş gün içinde Genel Merkez yönetimi olağanüstü kongreye gitmezse, hem kendi önünü, hem de Türk siyasetinin önünü tıkamış olur. Buna izin vermeyiz. MHP, lâyık olduğu yönetime kavuşacaktır. Koltuk meraklıları artık kenara çekilmeli ve partinin önünün açmalı. Biz bu konuda kararlıyız'' diye konuştu. Ongun, MHP'de olağanüstü kongrenin toplanması için uzun süreden beri uğraş verdiklerini ve gerekli delege imzasına kavuştuklarını hatırlattı. Ramiz Ongun, ''MHP delegesi bir destan yazmıştır. Partinin olağanüstü kongreye gitmesi için gerekli imzayı vermiş ve bu konuda bütün yorumlara son vermiştir. Genel Merkez yönetimi ise bu imzaların bazılarının geçersiz olduğunu savunmuş ancak bu iddia daha sonra yargıdan dönmüştür. İmza veren delegeler partinin gerçek delegeleridir. Bu durumda MHP'nin olağanüstü kongreye gitmekten başka seçeneği kalmamıştır'' dedi.


BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Ongun, şöyle devam etti: ''Üzülerek söylüyorum, burada iki nokta çok önemli. Birincisi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli. Çevresi tarafından uyutuluyor, gerçekleri görmüyor. Sayın Genel Başkan'a çevresi, bu delegelerin gerçek olmadığını söylüyor, onun için kongrenin yapılmaması gerektiğini savunuyor. Sayın Bahçeli de buna inanıyor. İkinci şık, Genel Başkan Bahçeli bu delege imzalarının doğru olduğunu biliyor ancak kongreye gitmek istemiyor. Bu daha da vahim. Ancak ben ikisine de inanmıyorum. İkisinden birisinin gerçek olması MHP'yi çok büyük sıkıntıya sokar. İkinci defa bu imzalar MHP Genel Merkezi'ne gitti ve hiçbir tepki yok. Genel Merkez büyük vebal altında. Tabanın büyük tepkisi var. Eğer on-onbeş gün içinde MHP Genel Merkez yönetimi olağanüstü kongreye gitmezse, hem kendi önünü, hem de Türk siyasetinin önünü tıkamış olur. Hareketin önünü açmak ya da kapamak yönetimin ve Sayın Bahçeli'nin elinde. MHP delegesinin, parti tabanının başlattığı bu hareketin önüne geçmek mümkün değil.''


KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN

MHP yönetiminin ''küçük olsun benim olsun'' mantığı ile hareket ettiğini savunan Ongun, bunun partiye büyük zarar verdiğini kaydetti. Ongun, ''Bu mantık bölünmeyi, parçalanmayı getirir. Biz MHP büyük olsun, hepimizin olsun istiyoruz. Koltuk yüzünden bu hareketin önünü tıkayanlar merak etmesin biz onlara koltuk veririz, yeter ki hareketin önünü açsınlar'' diye konuştu. MHP yönetimine ağır eleştiriler getiren Ongun, ''MHP Genel Başkanı bir tek kendisini düşünüyor. Bir de çevresindeki 10 arkadaşı onun etrafında. Bugün ülkücü hareket gerçek gücünü arkasına alamamaktadır. Ülkücüler partiye dışarıdan bakmaya başladı. Yani beklemeye geçti. Bugün yarın bir düzelme olursa bu dağınıklık toparlanır. Ancak bu yönetimle bunun mümkün olmadığı artık ortadadır. Gelinen noktada Genel Merkez'in yapacak bir şeyi kalmamıştır. MHP kongre sürecine girmiştir. Bizim çizdiğimiz rotada kavga yok, bütünleşme var. Dolayısı ile biz kavga edip, bir şeyleri alalım peşinde değiliz. Biz iktidara kitlendik. Ancak Genel Merkez yönetiminin küçük olsun mantığı ile parti bölünür, hiçbir yere varamaz. MHP bu kafalarla iktidarı yakalayamaz'' dedi.


Yeni Siyaset Anlayışı


Türkiye'de son dönemde önemli sorunların çözülemediğini, a'dan z'ye işlerin kötüye gittiğini ifade eden Ramiz Ongun, bunun altında çeşitli faktörler yattığını belirtti. Ongun sözlerine şöyle devam etti: ''Bugün insanı, aileyi merkezine almayan siyaset tıkanmış, hatta bitmiştir. Bakın şu siyasetin odağına insana ait ne var? 160 milyar lira paramız 10 yılda hortumlandı. Buna insanımız sahip çıkmıyor, olayı sorgulamıyor. İlkesi ile ilgili konulara sahip çıkmıyor. Okuma yazma alışkanlığı dibe vurmuş, tüm önemli unsurlarda irtifa kaybedilmiş. Ancak bunlar konuşulmuyor, gündeme bile gelmiyor. Siyasetin bu açmazında herkesin suçu var. MHP'nin de suçu var. MHP misyonuna göre davranmadı. Küçük işlerin peşinden koşuldu. Ülkeyi yönetmek yerine koltuğa sahip çıkma anlayışı bugün partiyi bitirme noktasına geldi. 7 senedir bunu söylüyorum.''






D.B: Tercüman
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 00:14:30
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 01:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kurt IP: 85.96.254.xxx Tarih : 6.08.2005 10:24:24
ülkücü hareket engellenemez