20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

'MHP'nin önerisi yetersiz'

Çiçek, 301. madde değişikliğiyle ilgili düzenlemenin de gelecek hafta Meclis gündemine gelebileceğini ifade etti. Çiçek, konuyu çok fazla gündemde tutmak istemediklerini söyledi.
Çiçek, paketin Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda da son bir defa daha değerlendirildikten sonra açıklanacağını kaydetti.

Çiçek: "Yatırımın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz"

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında istihdam paketinin ele alındığını belirterek, 'yatırımın ve istihdamın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz" dedi.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kurul'da görüşülen konular hakkında hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, Tapu Kadastro Kanunu'nda değişiklik içeren kanun tasarısının ele alındığını bildiren Çiçek, bir kısım yerlerin tapu kadastro işlemini Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün, orman ile ilgili bölgelerin de Orman Teşkilatı tarafından yapıldığını hatırlattı.

Bu işin tek elden yapılmasının doğru olduğunu belirten Çiçek, teknik imkanlar ve personel durumu hesaba katıldığında bu işin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılmasının tasarıda öngörüldüğünü söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısında, yürürlükteki ismiyle Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu, tasarıdaki yeni ismiyle de Hukuk Muhakemeleri Kanun Tasarısı'nın da ele alındığını belirten Çiçek, bu kanunun önemli ve temel kanun niteliğinde bulunduğunu dile getirdi.

Toplantıda istihdam paketinin de görüşüldüğünü açıklayan Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bu konuda bilgi sunduğunu söyledi.

Sunulan metnin Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında son bir değerlendirmeye tabi tutulacağını bildiren Çiçek, "Böyle bir paketle amaçladığımız şey, yatırımın ve istihdamın önündeki engelleri kaldırmak. İşsizliğin azaltılması gibi bir önemli hedefimiz var. İstihdam paketinin devreye sokulmasıyla kayıt dışılığın azaltılması ile ilgili bir hedef ortaya konmaktadır" dedi.

Çiçek, "MHP ve AK Parti, türban konusunda ortak bir noktada buluşabilecek mi, eğer bir uzlaşma sağlanamazsa Anayasa taslağı içinde mi bu sorun çözülecek?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"(MHP'nin türban konusundaki önerisi) Olumlu bir adım gibi gözüküyor. Anayasa hukukçuları 'olumlu bir yaklaşımdır ama sorunu çözmüyor' diye konuyu değerlendirdiler. Bu noktadan hareketle bir işi yapacaksak o zaman da sorunu çözmüş olmamız gerekir. Bu tür bir düzenleme sorunu çözmüyor"

Bir gazetecinin, türban konusuyla ilgili AK Parti'de değişik görüşlerin kamuoyuna yansıdığını ifade etmesi üzerine Çiçek, "Benim bildiğim AK Parti olarak bir açıklama yapılmadı. Sadece arkadaşlarımız, Anayasa hukukçularının değerlendirmesinden yola çıkarak, MHP'nin getirdiği teklifin sorunu çözmeye yeterli olmayacağını, zaten 10. maddenin zımnen o teklifteki hususları da içerdiğini ifade etmeye çalıştılar. Yoksa AK Parti adına birden fazla bir teklif ben bir yerde görmedim" dedi.

Kamuoyunda, 2B olarak da adlandırılan "orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri" ile ilgili değişikliğin gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine de Çiçek, gündeme gelmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ama 2B konusu da gündemimizdedir. Onu ifade etmek istiyorum. 2B ile ilgili Anayasa değişikliği de belki gerekebilir. Veya Anayasa değişikliği olmadan nasıl bir düzenleme yapılacaksa onun üzerinde ayrıca çalışılıyor. Ama bugün konuştuğumuz konu 2B konusu değil"

aa
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 23:09:13
Güncelleme :22 Ocak 2008 Salı 00:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?