31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

MHP'nin tezkere açılımı

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, sınır ötesi operasyon için hükümete verilen yetkinin süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere konusunda ilginç bir teklifte bulundu.

Meclis'te konuşma yapılmamasını, doğrudan oylamaya geçilmesini isteyen Vural, Meclis'in bu şekilde anlamlı bir duruş sergileyeceğini söyledi. Vural, "Sözün bittiği yerdeyiz, söze gerek yok. Yetkiyi verelim, sonra konuşalım." dedi.

Oktay Vural, MHP'nin geçtiğimiz yıl yapılan tezkere oylamasında, kabul oyu kullandığını, yarın da olumlu oy vereceklerini kaydetti. Terör ve sınır ötesi operasyon konusunda söyleyecek sözlerinin olduğunu, bunları daha sonraki bir plartformda ifade edebileceklerini aktardı. Vural, şöyle devam etti: "Tezkereye destek veren siyasi partilerin mutabakatıyla bu tezkereyi müzakere etmeksizin doğrudan doğruya oylamaya sunalım. Bu kararlılığı, sözlerimizi söylemeden önce ortaya koyarsak, anlamlı bir duruş sergileriz. Tezkereye daha önce de destek vermiş siyasi partiler olarak, birlik ve beraberlik görüntüsü sağlayarak, 'müzakereye gerek yoktur, hemen oylamaya geçelim' diyerek böyle bir kararlılığı ortaya koymak, Silahlı Kuvvetlere ve hükümete, 'bu konuda söze gerek yok, artık ne yapacaksan yap' diye destek vermek anlamına gelecektir. Söyleyecek çok sözümüz var ama gün, bir eylemle, bir tavırla birlik ve bütünlüğümüzü gösterme günüdür."

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin aksoy IP: 78.165.10.xxx Tarih : 10.10.2008 19:40:47

sallama be oktay! mhp gül'ü cumhurbaşkanı seçtirmek için meclise girdiğinde tüm kredisini tüketti! meydanlarda salladığınız ip duruyorsa,genel merkezinizin önünde bahçeliyle ip atlayın,başka birşey yapamazsınız siz!!