19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

MHP'ye 1 metre yaklaşan görecek!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Meclis'e sert uyarı geldi: "Bundan sonra MHP sıralarına 1 metre yaklaşan ne olacağını görür." Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Meclis'teki kavgayı, "9. Haçlı Seferi'ne", MHP'li vekillere saldıranları da "Haçlı kalıntılarına" benzetti.

“BUNUN ADI 9. HAÇLI SEFERİDİR"

Bahçeli mecliste yaşanan yumruklaşma olayını değerlendirirken şunları söyledi:

“Bu son olay yalnızca meclis zemininde meydana gelen bir taşkınlık değildir. Türk milletiyle bir hesaplaşmanın işaretidir. Bu hesap Türk milletiyle kapanmamış defterlerin, al bayrağa karşı silinmemiş nefretleri, islama karşı tükenmemiş düşmanlıkların hesabıdır. Bunun adı 9. haçlı seferidir ve yerlerinden kalkarak MHP sıralarına yanaşanlar ise son bir hamle yapmaya çalışan yorgun ve tükenmiş haçlı kalıntıları gibidir."

“MİLLİYETÇİ HAREKETİN SIRALARINA 1 METRE YAKLAŞAN BUNDAN SONRA GÖRECEKTİR"

TBMM'deki diğer partilere seslenen Bahçeli şunları kaydetti:

“Niyet sahipleri ayaklarını denk alsınlar, kuru tehditlere pabuç bırakmayacağız ve nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı anında def edeceğiz. Şimdi burada mecliste bulunan herkese sesleniyorum, Milliyetçi Hareketin sıralarına 1 metre yaklaşan bundan sonra görecektir"

“BAŞBAKAN, İMRALI CANİSİ İLE ORTAK LİSANDA BULUŞMUŞTUR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'yi 'Faşist' olarak tanımlamasına da değinen Bahçeli, “dün başörtüsü yasağının kalkması için bizimle işbirliği yapmak zorunda kalkanlar, şimdi ne olmuştur da, bizi demokrasi düşmanı ilan etmektedir. Bu ağız AKP' deki, PKK ağzıdır. Başbakan, İmralı canisi ile ortak lisanda buluşmuştur" dedi.

Yaşanan arbedenin basında yanlış yansıtıldığını savunan Bahçeli, “Sipariş yorumları, ısmarlama manşetleri asla unutmayacak zamanı geldiğinde açmak üzere tek tek not edecektir. Milliyetçi Hareket'in iktidarında, bu rezaletlerin sadık sorumluları efendileriyle birlikte yargı önünde mutlaka hesaba çekilecektir" diye konuştu.

"BENİ YÜCE DİVANA GÖNDERMEYENE, BEN GÜLE GÜLE YÜCE DİVANA GÖNDERECEĞİM"

Yaşanan ekonomik krizle ilgili Başbakan Erdoğan'ın kriz gündeme geldiğinde, 2001 krizini gündeme getirdiğini söyleyen Bahçeli, "O dönemde kaynaklarını vakumlayanlar, Başbakan Erdoğan'a yol vermişler ve destek olmuşlardır" dedi. Başbakanın bu konuyu sürekli gündeme getirdiği gibi, durumun sorumlularını cezalandırması gerektiğini savunan Bahçeli, "Eğer gerçekler açığa çıkarılmazsa, gerekli inceleme ve soruşturma yapılmazsa, önce işi savsaklayan başbakan ve yandaşlarından sonra spekülasyonlarla paralarımıza el koyanlara hesabını soracağım. Beni yüce divana göndermeyene, ben güle güle yüce divana göndereceğim" diye konuştu
 

...
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 12:00:37
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 12:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sınıf öğretmeni IP: 85.103.209.xxx Tarih : 9.02.2010 16:23:09

Mhp şu ana kadar hep çözüm odaklı siyaset yaptıı..cumhurbaşkanlığı seçimindeki demokrası yanlı siyasi tavrı..ve daha bir sürü konuda akp nın dogrusunda yanında yanlışında karşısında oldu..Bu açıdan bakıldığında akp buyuk hata yaptıı..mhp muhalif parti ama sadece muhalefet yapan bir parti değildirr..çeşitli güclerii ve aksıyon gucu olan bir partidir...akp nın oylarıı düserse mhp-akp koalisyonundan söz edilirken..bu mhp sıralarına yapılan saldırı hiçç hoşş olmadı...acaba bu ıttıfaktan bırılerii rahatsız olacaktıda bu gerılımm bılerek mi yapıldı....?