16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

MHP'yi işaret etti

DSP lideri Zeki Sezer, CHP’nin cumhurbaşkanı oylamasına katılmama çağrısına karşı, MHP’yi işaret etti.

Sezer gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi: “MHP’nin peşin olarak öncelikle parlamentoya bu girme kararından sonra, sonuç almak açısından bizim girmememizin bir anlamı kalmadı. Oysa biz şimdi adayımızı da göstererek, ‘işte cumhurbaşkanı bu nitelikte olmalıdır’ı da göstererek, bir çalışma süreci içerisindeyiz. Eğer diğer partiler bu konudaki görüşlerini gözden geçirirlerse, biz de gözden geçiririz.”

Başka bir soruya ise Sezer, “Arkadaşlarımız sanıyorum yine DSP’nin adayına oy verir” yanıtını verdi. DSP Genel Sekreteri Masum Türker’in, “Cumhurbaşkan seçimi oylamasında İçli’ye CHP’den destek beklendiği” şeklindeki açıklamasının hatırlatılarak, bu konuda CHP ile bir görüşme olup olmadığının sorulması üzerine de Sezer, herhangi bir görüşmeleri olmadığını söyledi.

Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Baykal ile telefonda konuştuk ama bunu görüşmedik. Çünkü CHP, parti kararı olarak bu oylamaya katılmayacağını beyan etmişti. Bunda bir değişiklik olmayacağı belli. Tabii isterdik ki CHP ile birlikte bir adayımız olsun. CHP’li de olabilirdi o, hatta öyle olursa memnun da olurduk. Ama olmadı. Bunu CHP, DSP’nin farklı davranışı olarak algılamamak lazım. İkimiz de sayın Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmamasını istiyoruz, yöntemlerimiz farklı.”

AA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 11:43:27
Güncelleme :24 Ağustos 2007 Cuma 11:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?