18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Millet kazı siyasetinden yoruldu

MHP lideri Bahçeli, Diyarbakır'da yapılan ve insan kafataslarının bulunduğu kazılarla ilgili olarak 'Millet kazı siyasetinden yoruldu' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

"Türkiye AKP hükümeti tarafından meçhule sürüklenmektedir. Bölücülüğün yaydığı kanserli iklim yayılmaktadır. Farklılıkların özendirilmesi bu sürecin sonucudur" diyen Bahçeli, AK Parti ve BDP'nin kavga eden bir görüntü verdiğini ancak bu iki partinin işbirliği halinde olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Bakanların Diyarbakır'a yaptığı geziye ve burada verdikleri mesajlara da değinen Bahçeli, "Türk milletini temsil eden hükümetin mensuplarının Türkçe dışında bir dili savunmaları kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Bozuk sicilli bakanları Türk milletine hakaret ettikleri kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortadadır.

Görevlerini bırakıp hıyanet yarışına mı girdiler? Vatansever milletvekilleri bu rezilliğe daha ne kadar katlanacaksınız?

Bu ülke bölünmüştür de bizim haberimiz mi yoktur?

Savcılar bu kepazeliklere daha ne kadar sessiz kalacaktır?

Adı Bakan Türk milletine bakmayan bu çürümüşlerden mutlaka hesap soracaktır.

Aziz milletimiz AKP’yi siyaset çöplüğüne yollayacaktır.

'ÖCALAN'I AFFEDECEKLER'
İblisin yolunu yalnız BDP değil AKP de eşlik etmektedir. Bunlar siyaseten yapışık ikizleridir.

AKP’nin açılımı ve BDP’nin özerkliği aynı projenin iki şeklidir.

İmralı canisinin affı ikisinin de gündemindedir.

Üniter yapının bozulması ikisinin de niyetidir.

‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünü duymak ikisini de rahatsız etmektedir.

Milli değerlerden ikisi de rahatsızdır. Federasyon konusunda benzer düşünceler içindeler. Barzani'nin Suriyeli Kürtleri bir araya getirmesi yanı başımızda zaman ayarlı bombanın her an patlayacağı görülmüştür.

'ERDOĞAN KÜRDİSTAN'A ONAY VERİYOR'
Erdoğan bir yanda Irak tüm Iraklıların derken dört ayaklı Kürdistan'a onay vermektedir. Önce özerklik arkasından iki dilli ortak kurucu devlet ardından federal devlet ve sonra birleşik Kürdistan batağına hızla yol almaktadır.

Kürdistan taleplerini arsızca dile getirmeleri bulanık güzergâhın alıştırma ve ısındırma hamleleridir. AKP büyük zan ve töhmet altındadır. Geçim derdiyle boğuşan vatandaşları çaresiz bırakmıştır.

PKK ve İmralı canisine af dayatılacaktır. Zaten AKP dünden buna niyetlidir. Bir an için kabul edelim PKK devlet yapılanması. Bununla ilgili bilgi ve belgeleri nerededir? Kanıt bulmadan kulaktan dolma haberlerle bölücü örgütü devletle irtibatlandırıyorlarsa müfteriliğin nazik bir tanımlama kendi hayırlarına olacaktır.

PKK ile AKP arasında rol paylaşımı mı yapılmıştır. Bu itibarla AKP zihniyeti kendisinin bölücülüğü nasıl canlandırdığını görmeli ve bunun kaygısına düşmelidir.

Bölücü taleplerin yeni anayasa içinde şekillenmesini sağlamak için her türlü çaba gösterilmiştir. Bölücülük dozajını artırmak istiyorsa Erdoğan'ın önünde ne yazık ki engel yoktur.

Bölünme rüyası görenler kâbusla uyanacaklarını bilmelidirler. AKP temel tercihlerini artık yapmalıdır. Kimin yanında durduğunu açıklamalıdır.

İmralı adasını yazlığa dönüştürecek her adıma kapalı olacağız. Anadilde eğitim taleplerine aşılmaz bir duvar olacağız. Türk milletinin birlikte yaşama ülküsünü inşallah zayıflatmayacağız.

DİYARBAKIR'DAKİ KAZILAR
Diyarbakır'da kemik ve kafatası bulunması yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiştir. Eğer ortada cinayet varsa gereğinin yapılması gerekir. Neresi şüpheli görülüyorsa oranın kazılması elzem haline gelmiştir.

Failli meçhul olarak görülen kuşkuların giderilmesi zorunluluktur. Hükümet faili meçhul karmaşasını çözmeli ve üstesinden gelmelidir. Türk milleti kazı siyasetinden yorulmuştur.

Aziz vatanın her yerinde kefensiz kahramanlar yatmaktadır. Arkeolojik kazılarla sonuç aramaya çalışan AKP zihniyeti kendine gerekçe oluşturmaya çalışmaktadır. Çanakkale'yi de kazmayı aklınızdan geçiriyor musunuz? Dumlupınar'ı da gündeminize alacak mısınız? Vatan evlatlarının yattığı yerlere iş makineleri sevk edecek misiniz?"

 

...
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2012 Salı 13:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.147.xxx Tarih : 3.02.2012 01:22:44

 sayın bahçeliye katılıyorum böyle bir caniyi salmak için türk milletine komplo kuruluyor kimin neden işlediği bilinmeyen cinayetler sanki türk milleti işlemiş gibi gösterilmeye çalışılıyor halbuki o kişilerin öldürüldüğü dönemde başbakanlık yapan tansu çiller  mesut yılmaz o dönemin siyasetçilerinden tek kişi yok ama nedense  o gün daha lisede okuyan subaylar sanki bu işin failiymiş gibi tutuklanıp türk milleti mahkum ediimeye ve bakın biz caniyiz sizde canisiniz hadi öcalanı affedin demeye çalışıyorlar 3 gün önce devlet televizyonunu seyrediyordum tartışma programını biri dediki pkk tğrk devletinin muhatabıdır diğeri sanki pkk bir devlet birilerini temsil ediyormuş gibi terörüslerin baskınları için pkk türkiyede çok operasyon yaptı bu ne demek ya biri açıklasın devlet televizyonu pkk taraftarı olmuşta türk halkına terör saldırısını masum bir operasyon diye yutturmaya çalışıyor türk milleti olarak her şeyin farkındayız