22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Milliyetçilik çimentomuzdur'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Milliyetçilik onurumuzdur, iftihar ediyoruz. Milliyetçilik Türk toplumunun çimentosudur” dedi.

TUSAM Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi ve Türk Metal Sendikası’nın düzenlediği “Türk Jeopolitiği ve Türkiye’nin Yeni Ufukları” konulu toplantıda konuşan Baykal, Türkiye’ye ayrıştırma sürecinin dayatıldığını belirtirken, bu dayatmanın “silah zoruyla veya demokratikleşme ya da Avrupalılaşma adı altında yapılabileceği” uyarısında bulundu. Baykal, Irak ve Ortadoğu’da yaşananları “ayrıştırma sürecine” örnek olarak gösterdi.

AB’yi "yapay azınlık oluşumu" gerçekleştirmeye çalışmakla suçlayan Baykal, Türkiye'nin tam üyelik süreci ile ilgili gelişmeleri ise, “Tam üyelik için çalışıyoruz diye kendimizi aldatmamız kabul edilebilir mi? AB konusunda gerçekle yüzleşme zamanı Türkiye’ye kendisini dayatmıştır” dedi.

Türkiye’ye yönelik milliyetçilik eleştirilerine tepki gösteren Baykal, “Milliyetçilik onursuzluktur, uğursuzluktur deniyor. Hayır, milliyetçilik Türk toplumunun çimentosudur. Haritalar ellerde dolaşıyor. Milliyetçilik kimliğimizdir. Milliyetçilik onurumuzdur, iftihar ediyoruz” diye konuştu.

SENDİKA BAŞKANI'NDAN BAŞBAKAN’A: PİŞKİN

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ise, ABD ve AB’yi terör örgütü PKK’ya destek vermekle suçlayarak, “PKK’yı biz mi besliyoruz? PKK’ya silahları ABD ve AB veriyor. Bunlar ispatlandı. Bizi şaşkın ördek gibi kullanıyorlar. KKTC bizim için ne kadar namus meselesi ise Kuzey Irak da o kadar namus meselesidir. Kuzey Irak’tan vazgeçemeyiz” dedi.

İsrail’in bir askerin kaçırılması üzerine Lübnan’a savaş ilan ettiğini örnek gösteren Özbek, Barzani ve Talabani’nin açıklamalarına hükümetin tepki göstermediğini belirterek, “Başbakan, Dışişleri Bakanı o kadar pişkin ki cevap vermiyor” dedi. Özbek, “PKK terörünün ortadan kalkmasına tek engel bugünkü siyasi irade. Bu siyasi irade ortadan kalktığında PKK 3 ayda ortadan kalkar” diye konuştu.

KELLE TEPKİSİ

Özbek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına da tepki göstererek, şunları kaydetti:

“Katile sayın diyen bir adam bu memlekette başbakan olursa bundan ne beklenir? Bu adam 5 yıldır haddini aşarak pot kırıyor. Kasımpaşalılar da onun Kasımpaşalılığını kabul etmiyor. O makamda rahat oturması için canını veren Mehmetçiğe kelle diyor. Bu adam cumhurbaşkanlığına aday oluyor, Allah Allah ya rabbi, Türkiye nereye gidiyor. Recep Tayyip Erdoğan ve onun gibi düşünen bir insanın cumhurbaşkanı olması Türkiye’nin intiharıdır. Molla rejimi ile idare edilen rejime geçeceğiz. Atatürk ilke ve inkılaplarını laik cumhuriyetini hayatımız pahasına yaşatmalıyız. Laik demokratik cumhuriyet bizim şah damarımızdır. Ortadan kalkarsa ölürüz.”




aa
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 15:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tolga Adıgüzel IP: 81.213.213.xxx Tarih : 22.03.2007 19:35:17
Türk Milliyetçiliği bizim çimentomuzdur,betonumuzdur,temelimizdir,direyimizdir velhasılıkelam her şeyimizidir.Sol görüşlü insanlar bile artık anladı tek çıkar yolumuzun Türk Milliyetçiliği olduğunu...60.Hükümet Milliyetçi Hareket...