27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Mini zirve sonrası mesaj!!

Gergin görüşme!

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Başbakanlık'ta biraraya geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yaşanan gelişmeler üzerine, perşembe günleri yaptıkları olağan toplantıyı beklemeden, biraraya geldi.

Başbuğ'u, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Başbakan Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan karşıladı.

"İrtica eylem planı" haberiyle ilgili olarak dün Türk Silahlı Kuvvetleri ile hükümet arasında yaşanan karşılıklı mesaj trafiğinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ bugün Başbakanlık Merkez Bina'da görüştü. 

 GÖRÜŞME 1 SAAT 20 DAKİKA SÜRDÜ

Başbakanlık Merkez Bina'da saat 10.00'da başlayan görüşme, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Başbuğ, herhangi bir açıklama yapmadan Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ile görüştükten hemen sonra AK PARTİ grubunda konuştu...

İşte Başbakan'ın konuşması:

TBMM’nin gündeminde ülkemizi ve milletimizi çok yakından ilgilendiren bir çok tasarı ve teklifler bulunuyor. Her geçen günü çok iyi değerlendirmemiz, azami verimi elde edecek şekilde genel kurulu çalıştırmamız gerekiyor. Şunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Biz milletimizin beklentilerine milletimizin taleplerine cevap vermek için yine milletimiz tarafından burada görevlendirildik. Milletimiz bize kendisinin ihtiyaçlarına cevap vererek yasaların ve düzenlemelerin yapılması için yetki verdi. Biz onun için buradayız. Milletimize söz verdiğimiz yasaları çıkarıncaya kadar tatil bize haramdır.

Gerekirse 24 saat çalışırız, gerekirse 365 gün 6 saat çalışıyoruz. Ümit ederim ki muhalefet partileri daha yapıcı bir tutum takınır. Milletimizin yüzünün güldüğünü gördükçe, dualarına mazhar oldukça yorgunluğumuzu üzerimizden atıyoruz.

 Bir süredir ekonomik gelişmelerle ilgili sevindirici haberler aldık. Geçtiğimiz ay kapasite kullanım oranı açıklandı. Yine dün Mart ayı işsizlik rakamları yüzde 15.8 olarak açıklandı. Bir önceki aya göre azda olsa bir düşüş kaydettik. Ancak Şubat ayından Mart ayına işgücü arzı yaklaşık 342.000 kişi artmış, buna rağmen işsiz sayımız 25.000 azalmış durumda.

Dün Bakanlar Kurulu’nda bir karar aldık. Kısa çalışma ödeneği başvuru süresini 6 ay daha uzattık. Şu hususu özellikle bilmemiz gerekiyor. Kredi kartı bir borçlanma yolu değildir. Vatandaşlarım borçlanmak için kredi kartını değil tüketici kartını kullanmalıdır.

Ekonomide son olarak bir hususu da açıklamak istiyorum. Biliyorsunuz bazı ürünlerde ÖTV ve KDV’yi üç ay süreyle indirmiştik. Aldığımız yeni kararla bazı ürünlerde farklı oranlarda indirimler yaparak süreyi 30 Ekim 2009’a kadar bir kez daha uzattık.

Toplumsal barış adına herkes birbirini anlamaya gayret etmeli. Geçen hafta Alevi vatandaşlarımızın sorunlarına çarte bulmak için toplantılara başladık. Toplantılar ülkemiz iğçin tarihi bir fırsattır. Hiçbir vatandaşımızın kendini dışlanmış görmek istemeyiz. Alevi meselesini siyaset üstü bir zeminde ele aldık. Kimse buradan siyasi bir rant elde etmeye niyetlenmesin. Alevi meselesini popülizmle ele alanlar ileride büyük toplumsal yaralara yol açabiliriler. Hükümet olarak Alevilere yönelişk samimi bir çabanın gayretin içerisindeyiz.

İstisnai örnekler dışında kongrelerimiz barışçı bir şekilde devam ediyor. Kongrelerimizde gönüldaşlarımızın yeni bir sürece hazırlandıklarını görüyoruz. Bu teşkilat arkamızda olduğu sürece Türkiye çok daha ileri hedeflereine ulaşacaktır.

AK Parti demokrasiye gönül vermiş, halkın tercihinin her şeyin üzerinde olduğuna inankış bir partidir. Demokrasilerde partileri millet görevden alır. TBMM üzerinde hiç bir güç ve merci yoktur. Geçmişte demokrasiye yönelen her güç, milletimize yöneldi. Milletimize tekrar bedeller ödetmeye kimsenin hakkı yoktur ve olamaz. Bu iddialar gerçek dışı ise bir tahrik ortamı oluşturmak gibi bir niyet taşıyorsa bu vahimdir. Eğer doğru ise daha da vahimdir.

Genelkurmay soruşturma talimatı verilmiştir. Genelkurmayın açıklamaları kamuoyunca olumlu bir şekilde algılanmıştır. Herkese düşen iddialar araştırılmasının sonucu tabii ki beklemektir. Hukuk dışı her müdahele halkımızın tepkisiyle karşılaşacaktır.

Kurumlarımızın birbirine güveni tamdır. Tüm kurumlarımız anayasal sürece bağlıdır. Türkiye Cumhuriyeti her türlü iddiayı araştıracak kabiliyete sahiptir, her türlü sorunu çözecek olgunluğa sahiptir. İddialar açıklığa kavuşturuşmalıdır ve gereken de bir an önce yapılmalaıdır.

Partimiz suç duyurusunda bulunacak. Tek başına kalsa da demokrasiyi savunmak AK Parti'nin vazifesidir.Gelecek nesillerin karşısına alnımız ak başımız dik bir şekilde çıkmak istiyoruz.




 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 12:38:54
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 12:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?