22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Misafir değil siz dokunulmazsınız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'dan vekillere 'misafir' uyarısı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclise girişlerde zaman zaman kapılarda sorunlar yaşandığını belirterek, ''Milletvekili arkadaşlarımız, yanlarına aldıkları misafiri kendileri gibi dokunulmaz saydırmak istemektedirler, bu yanlıştır'' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM'nin 2008 yılı bütçesinin görüşülmesine başlandı.

Kurum olarak TBMM'nin, fert olarak da tüm milletvekillerinin toplum önderleri özelliklerini korumak suretiyle çok dikkatli ve çok özenli davranması gerektiğini vurgulayan Toptan, şöyle konuştu:

"Üzülerek ifade etmek istiyorum ki dünya parlamentolarını ziyaret eden arkadaşlarımız, misafir milletvekili sıfatıyla bile olsa, o parlamentoların kulislerine giremezken, bizim kulislerimize bütün misafirleri getirip, oturtmak, çay içmek, orada saatlerce bekletmek istemektedir. Zaman zaman gazeteci arkadaşlarımızın kulislere girmesinden şikayetçi olunmaktadır. Ama görmekteyiz ki bu kulislerde gazetecilerden daha çok, milletvekili arkadaşlarımızın misafiri olmakta. Milletvekili arkadaşlarımıza münhasır olan bu yerler, nedense, milletvekili arkadaşlar tarafından getirilen misafirler tarafından paylaşılmaktadır. Dinlenmek isteyen milletvekili arkadaşlara çoğu zaman yer kalmamaktadır. Ayrıca, 'Milletvekili arkadaşlarımız, yanlarına aldıkları misafiri kendileri gibi dokunulmaz saydırmak istemektedirler. Bu yanlıştır."

AA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 11:44:02
Güncelleme :3 Kasım 2007 Cumartesi 13:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?