15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

MİT tarihinde bir ilk

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, MİT Müsteşarının açıklamalarıyla ilgili, “MİT tarihinde böyle bir açıklama ilktir. Başbakan'ın, bunun 'nedeni ile bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı' sorularını yanıtlaması gerekiyor” dedi.

Okuyan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim tartışmalarıyla ilgili muhalefete yönelik, “Muhalefetin eline çelik çomak verdik, oynuyorlar” dediğini belirterek, şunları söyledi:“Bu nasıl bir üslup ve sözdür? Böyle söyleyen Başbakan'a, sonra çelik çomak oyununun sonucunu hatırlatmak gereği hasıl olabilir ve bu oyun Başbakan'a pek hayır getirmeyebilir. Bu doğru bir üslup değildir. Başbakan'ın muhalefetten şikayet etmeye hakkı yoktur. Başbakan bulunduğu konumun farkında değildir.”

Okuyan, Erdoğan'ın, bilboardlarda üzerinde ay ile yıldızın bulunduğu ve ”Kurban olayım ayına yıldızına” yazılı afişlerinin de ilginç olduğunu ifade ederek, “Bence o bilboardlarda 'ay' yanlış konulmuştur. 'Kurban olayım yıldızına, yıldızına' ya da 'Kurban olayım 12 yıldızına' yazılmalıydı. Çünkü Başbakan ay ve yıldızın ruhuyla yüzde yüz çelişecek şeylere imza atmıştır” diye konuştu.

MİT Müsteşarı'nın açıklamasına da değinen Okuyan, Başbakan'ın bu açıklamanın, “nedeni ile bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı” sorularını yanıtlaması gerektiğini ifade etti. Aksi durumda bunun çok farklı spekülatif değerlendirmelere yol açacağını iddia eden Okuyan, “80 yıllık MİT tarihinde böyle bir açıklama ilktir. MİT'in tarihinde, geleneğinde böyle bir şey yoktur. Bunun kamuoyunun önüne getirilmesindeki sebep nedir? Bu kamuoyunun gündeminde değil, devletin gündeminde olması lazım gelen bir konudur” dedi.
aa
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 15:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kenan OKUR IP: 85.104.189.xxx Tarih : 7.01.2007 08:40:04
Valla yazıyı okurken güldüm doğrusu, başbakanımın çelik çomak benzetmesi aksine çok oturaklı olmuş. Napalım da ortalığı bulandıralım diye şaşıran ana ve yavru muhalefetlerse, sen hile yaptın dercesine başbakana yakışmadı diyor, hayır efendim yakıştı, sayın Yaşar bey ne kadar hemşerimse Başbakanım da o derece hemşerimdir, ben yiğidi öldürüp hakkını da yiyemem, Başbakanımın ağzına sağlık, siz de oyunu bozmayın be... :)