28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Moğolistan Başbakanı Türkiye'ye geliyor

Moğolistan Başbakanı Miyegombo Enkhbold, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak 1-3 Kasım 2006 tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret edecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, konuk Başbakan Enkhbold'a ziyaretinde, eşi Jambal Tuyatsetseg, Dışişleri Bakanı Nyamaa Enkhbolt, Çevre Bakanı Ichinkhorloo Erdenebaatar, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Yardımcısı Tsedev Dashdorj, Türk-Moğol Parlamentolararası Dostluk Grubu Moğol kanadı başkanı Ravjih Erdeneburen, milletvekilleri, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile basın ve iş dünyasının temsilcilerinden oluşan heyet eşlik edecek.

Başbakan Erdoğan ile Konuk Başbakan Enkhbold arasında 2 Kasım Perşembe günü yapılacak görüşmelerin ardından çeşitli alanlardaki iş birliğinin geliştirilmesini amaçlayan anlaşmalar imzalanacak.

Başbakan Enkhbold, ayrıca TBMM'yi de ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da kabul edilecek olan konuk Başbakan, ayrıca bir üniversiteyi ziyaret ederek bilimsel iş birliği alanında görüşmelerde bulunacak.

Konuk Başbakan, 3 Kasım Cuma günü İstanbul'a geçerek, Türk-Moğol İş Konseyi Toplantısı'na katılacak.
Ankara ve İstanbul'daki temaslarının ardından da özel bir ziyaret için Antalya'ya geçecek olan Enkhbold, 6 Kasım Pazartesi günü Türkiye'den ayrılacak.

Başbakan Erdoğan da 19-20 Temmuz 2005 tarihinde Moğolistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti.

a.a
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 17:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?