19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Muhalefet hükümete destek verdi

ABD ve Irak'ın Ankara büyükelçilerinin dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması ve bu iki ülkenin harekete geçmemesi durumunda, Türkiye'nin sınırötesi operasyon yapabileceğini açıklamasına muhalefet de destek verdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, "Türkiye'nin terör eylemlerine karşın BM kararları ve iç hukuktan kaynaklanan yetkileri gereği hiçbir kimseden izin almasına gerek yoktur. Türkiye bu hakkını kullanarak sıcak takip yapabilir. Sınırötesine de geçmesi gerekiyorsa teröristlerin yuvalandığı noktalara kadar gidebilir ve buna da mecburdur. Hükümetin daha cesur davranmasını bekliyoruz" dedi.

Topuz ayrıca bugüne kadar izlediği politikalar nedeniyle de AKP iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Topuz, "bir buçuk senedir dökülen kanın sorumlusu AKP hükümeti ve onun başbakanıdır" dedi.

ANAP lideri Erkan Mumcu da kararlı ve tutarlı politika izlenmesi durumunda hükümeti destekleyeceklerini açıkladı. Mumcu, "Meclis'te bıçağın kemiğe dayandığını ilan edelim ve geri adam atmayalım. Türkiye uluslararası haklardan doğan tüm haklarını kullanabileceğini açıkça ortaya koymalıdır" diye konuştu.

Mumcu ayrıca, hükümetten Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasını istedi. Mumcu, Türkiye'nin kimseden icazet almaması gerekiğinin de altını çizdi.

DYP lideri Mehmet Ağar da sorunun meşru güvenlik güçleri ile çözülmesi gerektiğini söyledi. Ağar, "hükümet cesaretli olmalıdır" dedi.

Ankara'da terör alarmı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan terör olaylarının son bir hafta içinde tırmanması ve 15 şehit verilmesi üzerine Ankara'da 'terör' alarmı verilmiş, pazar günü Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun acil toplantısının ardından, dün de Başbakanlık'ta bir toplantı yapılmış, konu Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında da gündeme getirilmişti.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Kuzey Irak'taki PKK varlığı konusunda Irak ve ABD'ye çağrıda bulunarak ''bu fitnenin oradan bertaraf edilmesini istiyoruz'' demişti.
Ajanslar / CNN Türk
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 18:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?