22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Muhalefetten 'Kuzey Irak' tepkisi

Kuzey Iraklı gruplarla siyasi ilişki kurulması tartışmalarına muhalefetten tepki var. MHP yönetimi Türkiye'nin Kuzey Irak'ı resmi muhatap olarak tanımasının, Barzani'nin siyasi meşruiyet eksiğini tamamlayacağı görüşünde.

Başbakan Erdoğan'ın ''Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt hükümeti ile ilişkileri geliştirecek adımlar atılabilir'' açıklamasının yarattığı tartışma devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden yapılan sert açıklamada Kuzey Irak'ı muhatap almanın doğurabileceği tehlikeli sonuçlar sıralandı.

Açıklamada “Kuzey Irak'taki fiili siyasi yapılaşma, devletleşme yolunda çok ileri bir aşamaya gelmiştir... Türkiye'nin bu yapıyı resmi muhatap olarak tanıması, Barzani'nin siyasi meşruiyet eksikliğini tamamlayacaktır... Böylece bu fiili yapının bağımsız devlet olmasının önünde hiçbir engel kalmayacaktır” denildi.

"Barzani'nin resmi muhatap olarak tanınması PKK ile dolaylı ve aracılı diyalog kanalı açılmasıdır" denilen açıklamada Başbakan'a yönelik sert eleştiriler yer aldı.

MHP açıklamasında "Başbakan Erdoğan bu suretle İmralı canisi, Kandil'deki PKK yöneticileri ve Barzani ile siyasi çözüm sürecinde aynı noktada buluşmuş olacaktır... Bunlarla aynı resim karesi içine girecek, aynı aile fotoğrafı içinde yer alacaktır” ifadeleri yer buldu.

CHP: "Terör örgütü Kuzey Irak'ta barınıyor"

CHP'de Kuzey Irak'lı Kürt liderlerle diyalog kurulmamasından yana.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kuzey Irak'taki Kürt gruplarıyla teröre destek verdikleri sürece ilişki kurulmaması gerektiğini söyledi.

Terör örgütünün Kuzey Irak'ta barındığını ve ordaki grupların da destek verdiğini belirten Baykal, hükümetin de bu konuda belirli bir politikası olmadığını savundu.
Cnn Türk
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 02:01:16
Güncelleme :19 Şubat 2007 Pazartesi 07:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?