16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Muhaliflerde ses var görüntü yok

Kurultay takviminin açıklanmasının ardından toplanan ilk CHP Parti Meclisi toplantısında olağanüstü kurultay isteyen muhalifler umduğunu bulamadı.

CHP’de boş bulunan iki MYK üyeliği aday olan Ali Kemal Kumkumoğlu ve Erbaşer Özsoy ise 19’ar oyda kaldı. PM’de ayrıca bazı il ve ilçe teşkilatlarında yapılan görevden almalara ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. Baykal, toplantıda Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlara dikkat çekerek, birlik çağrısı yaptı. Baykal her şeyin olağan kurultay sürecinde çözüleceği mesajı verdi.

Kurultay takviminin olağanüstü kurultay isteyen muhalifler umduğunu bulamadı.


Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında yaklaşık 6 saat süren 80 üyeli parti meclisi toplantısında muhalifler, olağanüstü kurultay, boşta bulunan 2 Merkez Yönetim Kurulu üyeliği seçimi ve görevden almalara ilişkin 3 ayrı önerge verdi.


Edinilen bilgilere göre, muhaliflerin olağanüstü kurultay istekleri oylandı. Oylamada olağanüstü kurultay için 16 oy çıktı. MYK üyelikleri için aday olan Ali Kemal Kumkumoğlu ve Erbaşer Özsöy ise yapılan oylamada 19 oyda kaldı. Her iki oylamada da en az 40 üyenin evet oyu kullanması gerekiyor. Toplantıda, Balıkesir, Uşak, Tunceli’nin Nizamiye ve Adıyaman’ın Merkez teşkilatlarının görevden alınmasına ilişkin itirazlar da değerlendirilerek,
yapılan itirazlar reddedildi. Böylece muhalifler girişimlerinden sonuç alamadılar.


Öte yandan PM üyesi Ayhan yalçınkaya ise tartışılması gereken konunun parti programı olduğunu söyledi vedaha önce hazırladığı "toplumsal dönüşüm raporunu" tekrar gündeme getirdi. Yalçınkaya'nın raporuyla ilgili olarak CHP lideri Baykal'ın da olumlu yaklaştığı ve değerlendirildiği ifade etti.

-"CHP MİSYON PARTİSİ"-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, PM’de yaptığı konuşmada, partisinin izlediği politikaları değerlendirdi.
CHP’nin Türkiye’nin mevcut durumunda çok doğru politika izlediğini savunan Baykal, Türkiye’de demokrasinin tehdit altında olduğunu belirtti. CHP’nin politikalarının zamanla anlaşılacağını ifade eden Baykal, CHP’nin bir misyon partisi olduğunu kaydetti.


CHP’yi suçlayarak bir yere varılamayacağını söyleyen Baykal, partisinin iç sorunlarının kurultay sürecinde çözüleceğini belirtti. PM’ye, 73 üye katılırken, 12’ler hareketinin sözcüsü Gülsün Bilgehan yurt dışında olması nedeniyle toplantıya katılmadı.

-KUMKUMOĞLU BAYKAL’I KIZDIRDI-

Öte yandan, muhalif isimlerden Ali Kemal Kumkumoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın daha önce “sağ ve sol kalmadı” yönündeki açıklamalarını hatırlatarak çeşitli eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine Baykal, kendisinin “sağ sol ayrımı kalmadı” demediğini, sağcının da solcunun da Cumhuriyet’e sahip çıkması gerektiğini söylediğini belirtti. Baykal konuşurken kendisine müdahale eden Kumkumoğlu’na sert çıktı. Kumkumoğlu’nun daha sonra Genel Başkan Deniz Baykal’ın yanına giderek özür dilediği öğrenildi.

anka
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 04:03:23
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 06:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?