22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Mumcu, topu Ağar'a attı

Mumcu: "Sorumluluk Ağar'da" 

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile bütünleşme sürecinin yeniden canlandırılması konusunda mutabık kaldıklarını, ancak "seçimde bir başarı ve bütünleşmenin kalıcı olması isteniyorsa bunun aday listelerine de yansıması gerektiğini", bu konudaki sorumluluğun Ağar'a ait olacağını söyledi.

"ANAVATAN'ın bana emanet olan hukukundan vazgeçmemi kimse benden beklemesin" diyen Mumcu, bütünleşmenin tamamlanması yönünde öneride bulunacağı MKYK'nın bu yönde karar vermesi halinde "bu süreçte sade bir üye olmak dışında hiçbir görev almayacağını" bildirdi. 

 Saat saat görüşmeler

Hürriyet Gazetesi Muhabiri Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun evinden bildiriyor... 

Saat 17.04
- Ümit selam pazarlıklar sürüyor diyebilir miyiz

Ümit ÇETİN: Sürüyor, biz şu an Anavatan Genel Merkezi'ndeyiz. Kurmaylar ayrıntıları konuşmaya devam ediyor. Mumcu geldikten sonra bu konuda herkesi bilgilendirecek. Biz de merakla bu açıklamayı bekliyoruz.

Saat 16.10
- Ümit selam açıklama gecikti anlaşılan

Ümit ÇETİN: Evet, son dakikada bile pazarlıklar sürüyor. Bu yüzden açıklamanın yarım saat geç yapılacağı bilgisini aldık.

Saat 15.29
- Ümit selam bir son dakika gelişmesi var galiba

Ümit ÇETİN: Evet Erkan Mumcu, Anavatan Partisi'nin MKYK Toplantısı öncesi Genel Merkez'de bir açıklama yapacak.

Saat 14.33
- Ümit selam, birgelişme var mı?

Ümit ÇETİN: Anavatan Partisi dünden beri DP ile aralarında geçen tartışmaları ve pazarlıkları görüşmek üzere saat 16.00'da Merkez Karar Yürütme Kurulu'nu toplayacak.
Bu toplantıda durum enine boyuna görüşülecek ve büyük ihtimalle bir karar alınacak.

Saat 14.09
- Ümit merhaba, mekik diplomasi devam ediyor mu?

Ümit Çetin: Sinan Aygün az önce Mumcu'nun evinden ayrıldı ve Ağar'a gitti. Çıkarken bir açıklama yapmadı. Ancak daha sonra kendisine telefonla ulaştığımda bana: "Her şey iyi olsun diye uğraşıyoruz, çaba sarfediyoruz. Henüz bir şey netleşmedi. Bugün iki lideri buluşturmak istiyoruz" dedi.

Saat 12.55
Ümit Çetin: DP Genel Merkezi'nde Mehmet Ağar'la görüşen Sinan Aygün ve Burhan Özfatura tekrar Erkan Mumcu'nun evine geldi.

Saat 12.20
Ümit Çetin: Anavatan’dan DP listesine girecekler konusunda pazarlık yapılıyor. Anavatanlılar DP’den biraz listelerini boşaltmalarını istiyorlar. Bunun için de DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın listelerde yer açması bekleniyor.

Ümit Çetin: Sinan Aygün, sabah saat 10.00’da Anavatan lideri Erkan Mumcu’nun evine kahvaltıya geldi. Aday listeleri konuşulduğu kahvaltıya, DP’nin İzmir adaylarından Burhan Özfatura, Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Anavatan Milletvekili Mahmut Koçak da katıldı. Anavatan Partisi’nin seçim listelerinin verilmesinin ardından Demokrat Parti ile nasıl bir işbirliği kurabileceği masaya yatırıldı.

Anavatan Partisi’nin aday listelerini YSK’ya vermesi nedeniyle Erkan Mumcu başta olmak üzere listede adı geçenlerin Demokrat Parti listelerinde yer alamayacağı nedeniyle alternatifler görüşüldü.

DP’nin listesinde boşluklar var ve YSK’ya ek liste verilebiliyor diye biliyoruz. Boşluklara mı girecekler?

Eğer Anavatan Partisi tamamen seçimlere katılmayacağını bildirirse hukuki olarak aday listesi yanmış oluyor. O listede adı geçenler DP’den aday gösterilebilir. Ancak şu an hukuki olarak bu süreç araştırılıyor. Engel olmazsa aday olabilecek. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından Sinan Aygün gazetecilerin “Fotoğrafta fluluk var mı?” sorusu üzerine “Her şey çok iyi fluluk yok.” dedi. İki liderin görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soruyu ise Sinan Aygün, “Bugün görüşmeleri planlanıyor. Ancak yeri belli değil.” Yanıtını verdi.

Çalışmak için DP Genel Merkeze giden Sinan Aygün’ün şu dakikalarda Mehmet Ağar’la görüştüğü belirtildi.

Merkez sağda işbirliği çabaları 

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Demokrat Parti'nin (DP) milletvekili adayları Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura ile görüşmesi sona erdi.

Mumcu'nun Ümitköy'deki evinde gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.
Aygün, evden ayrılırken, gazetecilerin, Mumcu ve DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın bugün biraraya gelip gelmeyeceklerini sormaları üzerine, "İnşallah gelecekler. Henüz yeri belli değil" dedi.

"Umut var mı?" sorusu üzerine de Aygün, "İyi olacak. Onun için geldik" diye konuştu.

Görüşmeye katılan Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da görüşmenin ardından Mumcu'nun evinden ayrıldı.

Sinan Aygün, Mumcu'nun evinde...

ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu, DP milletvekili adayları ATO Başkanı Sinan Aygün ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura ile biraraya geldi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Demokrat Parti'nin (DP) milletvekili adayları Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura ile biraraya geldi. Mumcu'nun Ümitköy'deki evinde gerçekleşen görüşme saat 10.00'da başladı. Görüşmeye, ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da katılıyor.

DÜNKÜ HABERLER

Ağar'la Mumcu ANLAŞTI!

Sağda ittifak çalışmaları yeniden canlanıyor. DP lideri Mehmet Ağar, Anavatan Lideri Erkan Mumcu'dan randevu istedi.. Mumcu randevu talebini kabul etti. 

İkilinin önümüzdeki saatlerde DP'nin Ankara adaylarından ATO Başkanı Sinan Aygün'ün evinde biraraya gelmeleri bekleniyor. Görüşme öncesi iki partinin kurmayları biraraya geldi. 

Yeniden ittifak konusu ele alındı. 

Seçim için bir son dakika formülü bulundu. 

Buna göre DP, ANAP'a seçilebilir yerlerden 10 kontenjan ayırdı. Kulislerden sızan bilgileri aktarmaya devam edeceğiz..... 

Aygün masaya yumruğunu vurdu

Bu sabah tekrar filizlenen sağda birleşme çalışmaları öğleden sonra kilitlenme noktasına gelince ATO Başkanı Sinan Aygün devrye girdi. İki lidere rest çeken Aygün, "Eğer birleşmezseniz, barajın altında kalacağız. Bunun vebalini ödeyemezsiniz" uyarısında bulunduktan sonra kurmaylarıyla bir araya geldi. 

Şu sıralar bir basın açıklaması üzerinde çalışıyorlar ve ilerleyen saatlerde bir açıklama yapacaklar...

Hürriyet muhabiri Ümit Çetin saat saat Anavatan'da cephesinden şu haberleri geçti... Aynen alıntılayarak yayınlıyoruz..

ANAVATAN CEPHESİNDE KIRGINLIK

- Ümit görüşme saati belli oldu mu?

Ümit ÇETİN: Yüz yüze görüşme olmayacak iki lider saat 16.00'da telefonla görüşecek.

- Neden böyle bir şey yapılıyor?

Ümit ÇETİN: Öğlen saatlerinde DP kurmaylarının Anavatan'ın seçime kendi listelerinden gireceği haberini yaymasının ardından otaya bir gerginlik çıktı. Anavatan bu açıklama nedeniyle geri adım attı. DP'ye kırıldılar ve "Böyle açıklamalarla bizi bağlamaya çalışırsanız bu iş yürümez" mesajı gönderdiler. Ancak diyaloğun kopmaması için görüşmenin yapılmasına ancak planlandığı gibi yüz yüze değil telefonda olması kararlaştırıldı.

Saat: 14.20
BULUŞMAYI AYGÜN AYARLADI
- Ümit selamlar tekrar, buluşmanın gerçekleşmeyeceğine dair söylentiler dolaşıyor ortalıkta.

Ümit ÇETİN: Hayır doğru değil. Hatta bizim aldığımız duyuma göre şu sıralar bir yerlerde buluştukları yönünde.

- Peki bu son dakika buluşma fikrinin nasıl ortaya çıktığını öğrenebildik mi?

Ümit ÇETİN: Listelerden memnn olmayan Sinan Aygün'ün son bir hamle olarak bu girişimi başlattığını öğrendik.

- Sinan Aygün mü ayarlamış görüşmeyi?

Ümit ÇETİN: Evet, Aygün DP'deki durumdan memnun olmayınca iki partinin güç birliği yapması için harekete geçmiş. Liderlerin buluşmasını o ayarlamış...

Saat: 14.05
- Ümit merhaba, Anavatan-DP cephesinde flaş gelişmeler var. Ağar ve Mumcu ne zaman bir araya gelecek

Ümit ÇETİN: İki liderin ilerleyen saatlerde bir araya gelmesi bekleniyor. Şu sıralar partilerin kurmayları görüşmelere devam ediyorlar. Ancak şimdiden söyleyebileceğimiz bir şey varsa o da Anavatan'ın seçimden çekileceği ve Demokrat Parti'yi destekleyeceği.

- Bu da daha da flaş haber. Anlaşılan Ağar ve Mumcu buluşmasında bu durum resmileşecek. Peki seçimde nasıl bir formül uygulanacak?

Ümit ÇETİN: Şu an görülen Anavatanlıların DP listesinden seçime girmesi. Gelişmeleri size bildirmeye devam edeceğiz

Saat: 12.00
5 Mayıs’ta alınan karara rağmen birleşememe, Anavatan ve DP tabanında, teşkilatlarında büyük sıkıntıya ve hayal kırıklığına yol açarken, sıkıntıların aday listelerine de yansıması merkez sağın iki liderinin yaşanan gelişmeleri yeniden gözden geçirmesine yol açtı. Ağar’ın bugün Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’dan randevu talep etmesi ise kulisleri dalgalandırdı. Ağar ile Mumcu’nun, yaşanan krizin ardından bir araya gelmesi beklenirken, görüşmenin saati ve yeri konusunda net bir açıklama yapılmadı. 

Önceki haber

AĞAR’LA GÖRÜŞECEK


DP çatısı altında Anavatan partisi ile birleşmenin sıkıntıları yaşanırken, bir de listelerin açıklanmasıyla yaşanan deprem, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın sıkıntısını artırdı. ATO Başkanı Sinan Aygün’ün de listelerden duyduğu rahatsızlığı Genel Başkan Mehmet Ağar’a iletecek.
Sinan Aygün’ün verdiği listede, DP’nin Polatlı ilçe Başkanı milletvekili adaylığına hiç alınmazken, Çankaya ilçe başkanının da sıralaması değiştirildi. Hacı Bektaş-ı Veli Derneği’nden bir bayanın milletvekili adayı olmasını isteyen Aygün, verdiği bu ismin de sıralamada geriye bırakılmasından da rahatsız oldu.

Sinan Aygün’ün Genel Başkan Mehmet Ağar’a “Verilen sözler yerine getirilirse devam edeceğim” diyeceği öğrenildi.

Ağar, Mumcu'dan randevu istedi 

DP lideri Mehmet Ağar, milletvekilleri listesinin kesinleşmesine 2 gün kala Anavatan lideri Erkan Mumcu'dan görüşmek için randevu istedi. 

Ankara'da sıcak saatler yaşanıyor. Demokrat Parti ve Anatavan arasında yeniden bir temas yolu aranıyor. Mehmet Ağar İstanbul'dan Ankara'ya gelirken Erkan Mumcu ile temas kurdu ve görüşmek istediğini iletti. Ağar'la Mumcu'nun bugün gün içinde görüşmesi bekleniyor. Erkan Mumcu henüz randevuya onay vermiş değil. 

Buluşmanın gündeminde Ağar'ın Anavatan Partisi'nin Demokrat Parti lehine seçimlere girmemesini istemesi bulunuyor. 

Bu durumda Erkan Mumcu milletvekili olamayacak ancak listeler hazırlanırken söz sahibi olacak. 

Demokrat Parti'nin YSK'ya verdiği milletvekili aday listelerinde 12 ili boş bırakmış, bazı illerde de listeler eksik kalmıştı.

DP'de Aygün depremi

DP’nin milletvekili adayı olan ATO Başkanı Sinan Aygün, liste sıralamasında kendisine verilen sözler yerine getirilmediği için sıkıntılı. Aygün, Ağar’la yapacağı görüşmeden sonuç alamazsa adaylıktan çekilecek.

DP’de liste rahatsızlığı devam ederken, DP’nin Ankara 1. Bölge 1. sıradaki milletvekili adayı Sinan Aygün, liste sıralamasında istediği değişikliğin yapılmaması halinde adaylıktan çekileceği bildirildi.

DP’ye geçerken, Ankara 1’nci Bölge Milletvekili adaylarında istediği sıralama yapması için garanti verilen Sinan Aygün, verdiği adayların bazılarının Yüksek Seçim Kurulu’na verilen lstede isimlerinin ya hiç yer almadığı, bazılarında sıralamaya uyulmadığını gördü.

vatan/Ümüt Çetin/Saygı Öztürk/hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 18:35:07
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 18:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haydar OKUR IP: 85.104.192.xxx Tarih : 6.06.2007 15:10:38
Bu işler çocukların evcilik oyununa dönderildi. ANAP seçimlere DP listelerinde 10 kontenjanla seçilecek miş... Bütün sorun baraj handikabıdır. Barajı böylelkikle aşacaklarını düşünüyorlar. Ülke ve ulus yararına değil kendi politik hespalraını öne alarak hareket etmekten bir anlam taşımayan tavır sahiplerinin ne ülkeye,ne de ulusa faydalı olabileceklerini pek sanmıyorum.. Sayın Sinan Aygün ocaktan kaldırılmış pişmemiş aşı, soğuttuktan sonra su katarak tekrar pişirmekten nasıl bir tat bekliyor bilemiyorum.

Olcay GENÇTÜRK MANİSA/TURGUTLU IP: 88.251.86.xxx Tarih : 6.06.2007 23:52:31
HEP MENFAAT NE BUYA BİR OYNUYORUM BİR OYNAMIYORUM SAYIN ERKAN MUMCU GENE NE PLANLAR PEŞİNDESİNİZ.

Yusuf Tarık Gençtürk IP: 212.175.115.xxx Tarih : 7.06.2007 13:35:33
Birleşme tabandan tavana olursa önem kazanır. Bazı dış kaynakların istediği zoraki birleşmeler (özellikle tabana rağmen yapılmışsa) sandıkta birleşmeyi getimeyecektir. Bu basit mantığı kavrayamayanların bizi yönetmeye aday olan parti liderlerine potilitadan çekilmelerini öneriyorum. Çünkü milletimiz bu zihniyettekiler tarafından yönetilmeyi hak etmiyor. Yönetime aday olanların daha ferasetli olmalarını beklemenin bir lüx olmadığını düşünüyorum. Bu şekilde basiretsizce tutum sergileyen siyasileri düşündükçe aklıma gelen bir sözü sizinle paylaşmak istiyorum. Umarım sizin de hoşunuza gidecektir. "Kendisi himmete muhtaç dede, kaldı ki başkasına himmet ede"