28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Mumcu: "Meclis acilen toplansın'

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, hükümetin kendi inisiyatifiyle meclisi toplayarak teröre karşı milli duruşu yansıtan ortak bir deklarasyonun bütün partiler ve milletvekilleri tarafından imzalanması gerektiğini söyledi.

Mumcu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelede 30 yıldır 30 binden fazla evladını kaybeden milletin metanetini koruduğunu, ancak devlet ve devleti yönetenlerden de en az kendisi kadar dirayetli olmasını beklediğini ifade etti.

Türkiye'nin bu konuda reaksiyonel olmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirten Mumcu, "Terör zirvesinin toplanması için 15 evladımızı daha kaybetmemiz gerekmiyordu. Başımıza gelen şey doğal afet ya da beklenmedik bir durum değil" dedi.

Hükümetin kendi inisiyatifiyle meclisi toplayarak teröre karşı milli duruşu yansıtan ortak bir deklarasyonun bütün partiler ve milletvekilleri tarafından imzalanması gerektiğini belirten Mumcu, "Bu bizim millete karşı akdimiz olmalıdır. Mili andımız olmalıdır. Bu çerçevede kökünü kurutuncaya kadar teröre karşı mücadelede yan yana, omuz omuza, can cana olacağımızı millete göstermeliyiz. Türkiye'nin bütün dünyaya haykırması gereken şey bıçağın kemiğe dayandığıdır" diye konuştu.

Hükümeti, "muhalefetle ağız dalaşına girmek yerine

aa
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 14:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?