16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Mumcu: Erdoğan beni kandıramaz

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Başbakan, şimdi YÖK'e saldırıyor. Belki herkesi kandırır da beni kandıramaz. Tam bir kayıkçı kavgası'' dedi. 

Erkan Mumcu, partisinin Fatih ilçe örgütünün 9. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, çağının gerisinde bir ülke olduğunu savunarak, çağ atlatan bir parti olacaklarını söyledi. 

Mumcu, son 5 yıldır insanların gitgide yoksullaştıklarını ve işsizliğin arttığını savunarak, üniversite mezunlarının açıkta olduklarını ve çocukların kötü koşullarda, 60-70 kişilik sınıflarda eğitim gördüklerini bildirdi. 

Kadınların çocuklarını okula, eşlerini işe gönderdiklerinde sağ salim döneceklerinden endişe ettiklerini, kentlerde adeta orman yasalarının geçerli olduğunu savunan Mumcu, ''Bugün artık insanlar, bırakın devletin himayesine güvenmeyi, devletin başına birşey geleceğinden korkuyor. Nasıl korkmasın? 4-5 sene sıfır terörle yaşamış bir ülke gele gele terör konusunda ABD'den medet umar hale geldi'' diye konuştu. 

Ulusun yıllar sonucu oluşturduğu birikimlerinin hükümet tarafından haraç mezat satıldığını ileri süren Mumcu, ''İnsanlara şunu sorun; 'yapanlardan mı, satanlardan mı yanasınız? Biz yapanlarız'' dedi.

-''YÖK SORUNU YENİ Mİ İCAT OLDU?''

Mumcu, ulusun birbirine düşürmek için siyaset yapanlardan olmadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

''Başbakan, şimdi YÖK'e saldırıyor. Belki herkesi kandırır da beni kandıramaz. Tam bir kayıkçı kavgası. Bu hükümet 5 senedir hükümet değil miydi? Bu YÖK sorunu yeni mi icat oldu? Üniversite sorunu yeni mi icat oldu? Şimdi ne oldu da seçime giderken YÖK'ü hatırladınız? Buradan haykırarak söylüyorum; Recep Tayyip Erdoğan, gözümün içine bak da konuş. Eğer o özgüvenin varsa gözümün içine bak da konuş. Sen değil miydin bu YÖK reformunu rafa kaldıran? Sen değil miydin başörtülü öğrenciler için 'peruk taksınlar da gitsinler okullarına' diyen. Şimdi dönüp YÖK ile yalandan kavga çıkaracaksın. Niye? Yapmadığını, yapmak bir tarafa, yapmak isteyenin elinden aldığını, yapılmasını, çözülmesini imkansız kıldığını, 'yeniden bir kavga, yeniden bir kamplaşma konusu eder de, bundan siyasi rant çıkarabilir miyim' diye. Yazıklar olsun. Bu adaletsiz, bu insan onuruna saygısız, bu bilimden uzak, bu çağdışı YÖK düzenini kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. Bunu biz yapacağız. Bunu, ancak buna inananlar ve bunu yapacak cesareti olanlar yapar.''

-''VARABİLECEKLERİ HİÇBİR YER YOK''-

Mumcu, iktidarın sorun çözmek gibi bir niyeti olmadığını savunarak, meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişte yaşadıkları sorunların 5 yıldır sürdüğünü söyledi. 

Hükümetin bu sorunu çözecek çoğunluğu olduğunu, ancak buna karşın birşey yapmadığını savunan Mumcu, ''Erdoğan'ın Anayasa değiştirecek çoğunluğu yok muydu? Neyi eksikti? Bir yalan uyduruyorlar; Cumhurbaşkanlığından dönermiş. Kimi kandırıyorsunuz?'' dedi. 

Mumcu, iktidarın aklında üniversitedeki otoriteyi ele geçirmek olduğunu ileri sürerek, ''Onlar demokratik irade, millet iradesi istemiyorlar. Onlar 'mevcut otoritenin yerine biz geçelim' diyorlar. Onun için niyetleri hayır değil. Onun için tuttukları yol, yol değil. Onun için de varabilecekleri hiçbir yer yok'' diye konuştu.
AA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 21:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.183.xxx Tarih : 25.02.2007 12:41:47
SAYIN MUMCU BEY ERDOGAN BENI KANDIRAMAZ GÜZEL BEKI BÜTÜN TÜRK MILLETI ABTAL DA SIZMI UYANIKSINIZ DEMEK ISTIYORSUNUZ GÜLERIZ BUNA ISTE BELKIDE ERDOGAN SADECE SIZI KANDIRMISTIR SAYET ÖYLE DÜSÜNÜYORSUNUZ NETEN AKP DEN MILLET VEKILI SECILTIGINIZ IDEOLEJISINI BILMETIGINIZ PARTIDEN NETEN MILLET VEKILI SECILDINIZ ISTE BALGIBI KANDINIZ UCUZ POLITIKALARA KARNIMIZ TOK EFENTIM ÜLKE ICIN BIR SEYLER ÜRETE BILIYORMUSUNUZ MILLETE FAYDALAR SAGLAYIN IS GÜC GÜVEN AS SAGLIK BUNLARI YAPABILIYORMUSUNUZ YOKSA TALASMALARLA BIZIM ISIMIZ OLMAZ SAYGILAR