19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Mumcu: Erken emeklilik insanlığa aykırı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Türkiye'de bu konudaki olanca popülizme rağmen söylüyorum; erkekleri 43 yaşında, kadınları 38 yaşında emekli etmek, akla, ahlaka, mantığa, insanlığa aykırıdır" dedi

Mumcu, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) 18. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, ülkede "düzenin bozuk olduğunu, bütün meselenin bundan kaynaklandığını" savundu.

Sömürüden en fazla payı alanların en az örgütlü kesimler olduğunu ifade eden Mumcu, emekliler arasındaki farkları gidermek için intibak yasasının çıkmasının gerekli olmadığını ileri sürdü.

İlaç harcamalarının bir yılda yüzde 30 arttığını, hastane birleşmelerinin birçok itiraza rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarıyla geçirildiğini savunan Mumcu, "Niye geçti; ilaç depocularının lobisiyle geçmiştir. İlaç depocuları da Başbakan'ın yakın dostudur" diye konuştu.

"Türkiye'de bu konudaki olanca popülizme rağmen söylüyorum; erkekleri 43 yaşında, kadınları 38 yaşında emekli etmek, akla, ahlaka, mantığa, insanlığa aykırıdır" diyen Mumcu, bir insanı 38 yaşında üretimsizliğe mahkum etmenin insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti.

a.a
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 13:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?