20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Mumcu veda etti

Anavatan Partisi, Erkan Mumcu’nun genel başkanlıktan çekilmesinin ardından yapılan olağanüstü kongreyi dün güçlükle toplayabildi.

Erkan Mumcu, yaptığı veda konuşmasında; "Aranızdan ayrılıyorum, ama görevi başka arkadaşlara devretmek üzere aranıza yeniden katılıyorum. Kısmet bu kadarmış. Hakkınızı helál edin" dedi. Ankara’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda, 1047 delegeden gerekli olan 600’ü ile çoğunluk zorlukla bulunabildi. Bu nedenle kongre saat 10.00 yerine 13.00’te açılabildi. 

Divan Başkanlığı için tek isim üzerinde anlaşma sağlanamayınca, gerginlik yaşandı. Ahmet Özal, Murat Akdeniz, Salih Uzun ve Metin Karadayı, genel başkanlık için adaylıklarını koydu. 

Kongre salonunda 4 aday ile kurucu genel başkan Turgut Özal ve son lider Erkan Mumcu’nun posterleri asılırken, Mesut Yılmaz’ın fotoğrafının olmaması dikkat çekti. Alkışlarla salona giren Erkan Mumcu, partililere veda etti. Mumcu, 22 Temmuz seçimlerinde Anavatan’ın yara aldığını ve bu yaranın sarılması gerektiğini belirterek, kan değişikliğine vurgu yaptı. Anavatan Partisi kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal da genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından salona geldi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 19:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEBAHATTİN ERGİL IP: 78.161.76.xxx Tarih : 30.10.2008 02:24:24

Ben ve ailem ANAVATAN partiliydik taaki mesut yılmaz başa gelinceye kadar..ALİ TALİP ÖZDEMİR le tekrar döndük ama olmadı..kısmet inşallah ahmet bey seçilir. şimdiden AHMET ÖZAL a hayırlı olsun diyorum. ERKAN MUMCU beyede partimize verdigi zararlardan dolayı üzüntülerimi bildiriyorum..