22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Mumcu'dan çiftçilere geçim desteği sözü

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'deki bütün çiftçilere maaş olarak ödenmek üzere asgari geçim desteği sözü verdi.
Mumcu, partisinin Tokat İl Teşkilatı'nın 9. Olağan Genel Kurulu'nda yıptığı konuşmada, "İlan ediyorum. Türkiye'deki bütün çiftçi ailelerine, nüfusuna göre her ay maaş biçiminde ödenmek üzere asgari geçim desteği vereceğiz. Bütün Türkiye de duysun. Eğer vermezsem de gelsin yakamdan tutsun, hesap sorsun. Vermeyen namerttir, vereceğiz" dedi.

Mumcu, ülkede çiftçinin durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini, çiftçinin dertten, kederden, hüsrandan başka derdi olmadığını öne sürerek, çiftçinin 4 yıl önce 2 kilo buğday verip 1 litre mazot aldığını, bugün ise 4.5 kilo buğdaya 1 litre mazot alamadığını öne sürdü.

Bugüne kadar verdiği her sözü yerine getirdiğini, bu konuyu da hayata geçireceğini savunan Mumcu, iktidara geldikleri günden itibaren ülkede hiç kimsenin maaşının bin YTL'nin altında olmayacağını söyledi.

İktidar olduklarında üniversite kapılarından inancından dolayı kimsenin döndürülmeyeceği sözünü de veren Mumcu, "Ne sınav yüzünden, ne kılık kıyafet yüzünden. Bu ülkede (ben çoluğuma çocuğuma inancımı öğretemiyorum, inancımı açıkça ifade edemiyorum) diyen hiç kimse kalmayacak. Herkes eşit insan haklarıyla, eşit temsil imkanlarıyla temsil edilecek" dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 21:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?