22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Mumcu'dan Yılmaz'a sert eleştiri

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın 'Demokrat Parti birleşiminin olması için elimden geleni yaptım' sözlerine tepki gösterdi.



Mumcu, bir televizyon proğamında yaptığı açıklamada, DYP ile ANAVATAN arasındaki birleşme sürecinin tamamen iki genel başkanın iradesi ile kurulup tasarlandığını söyledi.

Mesut Yılmaz'ın sürece hiç bir katkısının olmadığını ileri süren Mumcu, "Bu süreç tamamen iki genel başkanın iradesi ile kurulmuştur, tasarlanmıştır. Yılmaz'ın hiçbir katkısı filan da söz konusu değildir. Herkes kendine bir rol kapmaya filan çalışmasın. Çünkü gerçek değildir. Bu işin arkasında, bu işin tasarlayıcısı diye böyle komplo teorisyenleri var ya, yazıyorlar, yazdığı hiçbir teori gerçek çıkmayan teorisyenler. Sahte isimlerle yazan, yazdıkları hiçbir zaman gerçek çıkmayan, her çuvallayıştan sonra yeni bir teori yazarak bunu unutturmaya çalışan adamların yazdıklarına dair söylüyorum." dedi.

Yılmaz'ın DP listesinden aday olmasına karşı çıkarak, 'bence doğrusu bağımsız aday olmasıdır' diyen Mumcu, "Ağar, partimizden olmasından da memnuniyet duyacağını ifade ettiğine göre benim bunun üzerine söyleyecek sözüm yoktur." ifadelerini kullandı.

MESUT YILMAZ NE DEMİŞTİ

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ise geçtiğimiz günlerde Rize Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, DYP ve ANAVATAN'ın birleşmesi için elinden geleni yaptığını söylemişti.

Yılmaz, 22 Temmuz seçimlerinde Rize'den aday olacağını açıkladığı konuşmasında, siyasete dönme gerekçesini 'hemşehrilerinin talebi ve Türkiye'deki iktidar boşluğu' olarak açıklamıştı.

Yılmaz, "AKP tek başına iktidar, ama milletin derdini dile getirecek, demokrasinin dengesini oluşturacak bir muhalefet yok. Bu muhalefetin oluşması için elimden geleni yapacağım. Bunun için de ilk adım olarak Anavatan ve DYP'yi birleştirerek, Demokrat Parti'nin yeniden canlandırılması çalışmalarına başladım. Bunu sağlamak için elimden geleni yaptım." demişti.

Bağımsız aday olması için kendisine çok büyük baskıların olduğunu dile getiren Yılmaz, "Ben siyaseti kendim için değil, sizler için yaparım. Ben, Demokrat Parti birleşiminin olması için elimden geleni yaptım. Onlar birleşme kararı verdikten sonra da o iki lidere de 'başka yapabileceğim yardım varsa, bunu da yapmaya hazırım.' dedim. 'İsterseniz gelir sizden aday olurum, istemezseniz gider bağımsız olurum' dedim. Benim hiçbir beklentim yok. Benim için önemli olan, bu siyasi birlikteliğin sağlanmasıdır. Ben 25 Mayıs'ta Rize'de kararımı açıklayacağımı, o zamana kadar düşünüp kendi aralarında karar vermelerini istedim. Dün gece Sayın Mehmet Ağar beni aradı ve Demokrat Parti'den bağımsız aday olmanı istiyoruz' dedi. Önemli olan, CHP ile AK Parti'nin Türkiye'ye kurmak istedikleri kutuplaşma ve milleti birbirine düşürme tuzağına düşmeden, herkesi kucaklayan, Demokrat Parti'yi yeniden canlandırmaktır. Bunu yaparlarsa ben onlarla ortak olurum. Bunu yapamazlarsa benim size sözüm var, 22 Temmuz'da gelip sizden bağımsız olarak oy isteyeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

zaman
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 01:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şinasi tonbil IP: 88.233.218.xxx Tarih : 29.05.2007 10:04:05
nasıl gittiklerini unutup kurtarıcılığa soyunmuyorlarmı insan çıldırıyor.efendiler biraz yüzünüz kızarsın.