30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

MÜSİAD'dan kapatma davasına tepki

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, AK Parti'nin kapatılması hakkındaki iddianamenin Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin yanlış olduğunu savunarak, "Bu dava, iktidar mücadelesinin aracı olarak açılmıştır" dedi.

 


Mahkemenin kararına ilişkin bir değerlendirme yapan Bolat, kararın yanlış olduğunu öne sürerek, "Zaten davanın açılması baştan yanlış olmuştur. Türkiye'de geliştirmeye çalıştığımız demokrasi, hukuk devleti normları, AB'yle üyelik müzakere süreci, Türkiye'nin yurtdışındaki imajı, siyasi istikrar, halkın iradesi, ekonomik istikrar, bu davanın açılmasıyla ciddi bir darbe yemiştir. Tarihi bir fırsat vardı. Bu iddianamenin reddedilmesiyle özellikle Türkiye tekrar belirsizlik sürecini atlatabilecekti.


Saydığımız sıkıntıları en kısa sürede atlatabilme şansı bulacaktı. Şimdi bu son karar siyasi bir karar; öyle anlaşılıyor. Bununla birlikte hem siyasi alanda, hem ekonomik alanda uzun bir belirsizlik sürecinin içine girmiş bulunuyoruz. Dünyada mali piyasalarda ciddi bir çalkantının yaşandığı ve Türkiye'nin kendisini koruma aşamasında olduğu bir süreçte, makro istikrardaki durumu korumaya çalıştığı bir süreçte, şimdi artık gündem tamamen bu davaya ve savunma sürecine kilitlenecek. Hükümetin tüm ilgisi, dikkati davaya yönelecek. Aylar sürece belirsizlik ve istikrarsızlık süreci olacak. Dış politika, AB'yle üyelik müzakere süreci ekonomideki reformlar ikici plana düşecek. Türkiye için hakikaten hak etmediği zor bir süreç" dedi.
Sonrasının ne olacağını tahmin etmenin zor olduğuna değinen Bolat, "Yani her şeyden önce halkından yüzde 50 oy alan, 7 ay önce oy almış bir siyasi partiye, böyle bir davanın sudan sebeplerle açılabilmesi; bunun zaten hukuki olmadığını ortaya koymakta. Bu dava, bir iktidar mücadelesinin aracı olarak açılmıştır. Bunu herkes net bir şekilde görebilmektedir. Biz Türkiye'de demokrasinin temel hak ve hürriyetlerinin hukuk devleti normlarının hakim olmasını istiyoruz. Türkiye'nin bin bir güçlükle yakaladığı istikrar dönemlerinin uzun soluklu olmasını istiyoruz. Ekonomideki istikrar sürecinin halkın refah artışı ve Türkiye'de sanayinin ve işletmelerin rekabet gücünün artmasını sağlayacak, uzun soluklu bir dönem olmasını arzu ediyoruz. Ama görüyoruz ki Türkiye'de iktidar mücadelesi adına her türlü yanlışlıklar yapılabiliyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 01:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?