22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ne giyecekleri kararlaştırıldı

TBMM Başkanlık Divanı toplantısında, Güldal Mumcu ve Meral Akşener’in ne giyeceği kararlaştırıldı...

TBMM Başkanlık Divanı toplantısında, Meclis Başkanvekilleri Güldal Mumcu ve Meral Akşener’in siyah tayyör ve fırfırlı beyaz gömlek giymeleri kararlaştırıldı.

Tayyörlerin nasıl olacağı konusunda modacılardan da fikir alınması benimsendi.

Alınan bilgiye göre, toplantıda uzun süre kadın Meclis Başkanvekillerinin giyecekleri kıyafet tartışıldı. Tartışmalar sonunda Mumcu ve Akşener’in kürsüde siyah tayyör, içine de fırfırlı beyaz gömlek giymeleri kararına varıldı. Ayrıca bu konuda İçtüzük değişikliğine gidilmesine de gerek duyulmadı.

Güldal Mumcu, evinden getirdiği yeşil renkli bir tayyörü göstererek, bu kıyafetle rahat ettiğini söyledi.

TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu, Mumcu’nun kıyafetinin rengine itiraz ederek, "Bunun rengi yeşil, yanlış anlaşılır sonra" diye espri yaptı.

Meclis bürokratlarınca hazırlanan bir tayyör ve gömlek çizimi de Başkanlık Divanı üyelerine gösterildi. Bazı üyeler, gömleğin yakasını "fazla açık" buldu.

CHP grubunun istediği üçüncü bir grup başkanvekilliği ise bir başka toplantıya bırakıldı.

Konuyla ilgili tartışmada, AK Parti’li üyeler talebe karşı çıkarken, TBMM Başkanı Köksal Toptan, konuya ilişkin geçmiş Başkanlık Divanı kararlarının incelenmesi için CHP’nin talebini oylatmadı.

Toplantıda, Başkanlık Divanı üyelerinin görev dağılımı da yapıldı. Buna göre, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, basın ve Meclis Televizyonundan sorumlu olurken, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ise eskiden olduğu gibi Kültür ve Sanat Kuruluna başkanlık edecek.

TBMM İdare Amirlerinin de görev dağılımı yapıldı. Buna göre Orhan Erdem basından, Muhyettin Aksak güvenlikten, Hüsrev Kutlu ulaştırmadan, Ahmet Küçük sosyal tesislerden, Sırrı Sakık da sağlık hizmetlerinden sorumlu olacak.

Toplantıda, TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık’ın da DTP grup toplantısının Meclis Televizyonundan yayınlanmamasını gündeme getirdiği öğrenildi.

VATAN
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 16:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?