22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Neden alelacele sattınız?

CHP, Başbakan'a Sabah-atv' satışının pazarlık yapılmadan neden alelacele onaylandığını sordu. 

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Fon Kurulu, Sabah-ATV'yi tek kişilik ihaleyle alan Çalık Grubunu, hakkı olmasına rağmen neden pazarlığa çağırmadan satışı alel acele onayladı?'' diye sordu.

Ersin, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Sabah-ATV ticari bütünlüğünün, TMSF tarafından, tek alıcısı olan ve adeta adrese teslim ihale sonucu 5 dakikada, Başbakan Erdoğan'ın damadının genel müdürü olduğu Çalık grubuna 1.1 milyar dolara satıldığını anımsattı.

Fon Kurulunun, alıcıyı pazarlığa çağırma hakkı olmasına ve böylece fiyatı biraz daha yükseltme olanağına sahip olmasına karşın bunu yapmayarak alel acele ihaleyi onadığını ifade eden Ersin, ''Sabah ve iştiraki olan yan kuruluşlarının borsada işlem gördüğü dönemde, 38 binden fazla vatandaşımız, iyi niyetle bu hisselerden satın almıştır'' dedi.

TMSF'nin Sabah-ATV ticari bütünlüğüne el koymasından sonra ise bu şirketlerin borsadaki işlemlerinin kapatıldığını ve hisselerin vatandaşın elinde kaldığını ifade eden Ersin, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''Fon Kurulu, Sabah-ATV ticari bütünlüğünü tek kişilik ihaleyle alan Çalık Grubunu, hakkı olmasına rağmen neden pazarlığa çağırmadan satışı alel acele onayladı? Bunun başka örneği var mı? TMSF'nin el koymasından önce, sabah ve iştiraki yan şirketlerden hisse senedi alan 38 binden fazla vatandaşımızın durumu ne olacak? Bu alacakların toplamı ne kadardır? Bu alacaklar ödenecek mi?''

AA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 11:40:24
Güncelleme :11 Aralık 2007 Salı 04:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?