19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Nereden aldınız bu istihbaratı?

Sınırda 35 sigara kaçakçısının yaşamını yitirmesine yol açan bombardıman için alınan istihbaratı sorgulayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Hükümet derhal özür dilesin” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, kısaca şunları söyledi:

“Hükümetin derhal özür dilemesi gerekiyor. Nereden aldınız bu istihbaratı? Nasıl olur da Türkiye bu şekilde Ortadoğu’da güçlü bir ülke haline gelir? Türkiye yabancı istihbaratçıların cirit attığı bir ülke haline geldi. Arama yapılacağını önceden bildiren bir bakan, nasıl olur da hala görmezden gelinir. Bir İçişleri Bakanı var, ayrı bir facia. Musolini, Hitler bile onun gibi düşünmemiştir. Bana çağdaş bir ülke gösterin, o ülkelerde bunu söyleyen bir bakan o koltukta kalabilir mi? Bir çağdaş ülke gösterin, bir Başbakan heykelin yıkılışına karar veriyor.

Baskıcı olunursa, despot olunursa lider olunabilirmiş. O zaman gidelim bir mafya lideri bulalım en iyi Başbakan o olur. Siz niye AKP’ye benzemiyorsunuz? Bunu nasıl diyebilirsiniz. AKP’de demokrasi mi var, demokrasi anlayışı mı var? CHP yönetiminde bir İçişleri Bakanı böyle söylese yer yerinden oynardı. Bir bakan ‘Arama yapılacak’ diye önceden haber verseydi yer yerinden oynardı. Çağdaş normlarla ülkenin yönetilmesini istiyoruz. Ülke sağlıklı bir tartışma içinde yönetilsin.”

 

 

...
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2011 Cuma 11:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?