15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Nevval Sevindi ve Şebnem DYP'de

DYP İstanbul İl Başkanlığı’nın, partiye katılımlar nedeniyle Grand Cevahir Otel’de düzenlediği toplantıya Genel Başkan Mehmet Ağar da katıldı. Katılımlar arasında iki isim dikkat çekti: Magazin basının yakından takip ettiği ünlü manken Şebnem Schaefer ile gazeteci-yazar Nevval Sevindi.

Partiye katılanlara DYP rozetlerini takan Ağar konuşmasında, DTP ve Kenan Evren’i hedef aldı. DTP’li Aysel Tuğluk’un, bölücü örgüt lideri Abdullah Öcalan’ın zehirlendiği yolundaki çıkışını değerlendiren Ağar şöyle dedi:

“Cumhuriyet’in hiçbir vatandaşının, devletten ve milletten rövanş istemeye hakkı yoktur. Hele hele milleti, devleti tehdide cüret edenlerin asla hakkı yoktur. Tehdit edenleri de onları cesaretlendirenleri de açıkça burada ikaz ediyorum. Devleti tehdit edenler ve onları cesaretlendirenler sığınacak delik ararlar. O deliği de bulamazlar.”

Ağar, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in eyalet sistemine dönük açıklamalarına ilişkin olarak da, “Söylediği şu, ekonomik ağırlığı olan bölge valiliği sistemi. Ama Türkiye’de belli yerlerden manalar çıkarmaya çalışanlar var” dedi. Ağar, Türkiye’nin demokratik ortamında her şeyin tartışılıp konuşabileceğini kaydederek, ‘’Bir ömrü devlet hizmetiyle geçirmiş eski bir cumhurbaşkanı neredeyse hain ilan edilecek. Böyle bir şeyi anlamak mümkün değil. Vatanseverlik hiç kimsenin tekelinde değildir. Ülkenin birliği, bütünlüğü her zaman muhafaza edilecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın’’ diye konuştu. Bir başka soru üzerine de Ağar, Irak konusunda hükümet ile Genelkurmay’ın farklı görüşte olmasının anlaşılabilir olmadığını belirtti.



aa
Yayın Tarihi : 4 Mart 2007 Pazar 11:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?