20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Niye bu kadar uğraşıyorsunuz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, "Bu milletin başörtüsü ile niye bu kadar uğraşıyorsunuz?" çıkışı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsünün insanların ve vatandaşın bireysel tercihi olduğunu belirterek, “Bu milletin başörtüsü ile niye bu kadar uğraşıyorsunuz?
Nasıl giyiniyorsa giyinsin ne karışıyorsunuz” diye konuştu.

Erdoğan, “Bu ‘din ve vicdan özgürlüğüne girmezmiş’ ne özgürlüğüne girer. Bizim önümüze iki de bir anayasayı çıkarmasınlar, biz de en az onlar kadar bu anayasayı
biliyoruz” dedi

-Erdoğan, “Bu ülkede kuvvetler ayrılığı prensibi varsa, bu ülkede yasama, yürütme yargı erki birbirini müdafaa etmeyecekse; herkes yerini, konumunu gayet iyi bilmeli. Yargı makamı, ihsası rey makamı değildir. Onlar makamın gereğini gerekli olduğu zamanda, Anayasa’nın tayin ettiği şartlar içerisinde yapmaya mecburdur” dedi.

-Erdoğan, “Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olan siyasi partileri baskı altına almaya kimse gayret etmesin. Biz ne dediğimiz gayet iyi biliyoruz” dedi.

-Başbakan Erdoğan, “Bakıyorsun bir rektör çıkıyor darbe çağrısı yapıyor. Orduya akıl verme, ordu ne yapacağını senden çok daha iyi bilir.

ANKA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 16:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alfaromeo IP: 88.245.235.xxx Tarih : 20.01.2008 14:03:28

sayın başbakanım, siz sitrateji ve zamanlama uzmanısınız aynı zamanda gündemi degiştirmeyide iyi biliyorsunuz. ama biz vatadaşlar olarak zaten giyinmeyide örtünmeyide biliyoruz. kıyafet kanunu padişahlık döneminin artıkları için cıkarıldı. niye kadın kıyafetleri bu kadar önemli? her yörenin kendine has yöresel kıyafetleri var. yöresel kıyafetlere tepki varmı? onlarda simge, anadolu insanı başını zaten örtüyor ama resmi kurumlara girerkende ,KAPALI ALANLARIN tümünde kadın erkek herkezin başı açıktır bilmeyen TÜRK vatandaşı varmı? lütfen KADINIMIN KIZIMIN üzerinden polemik yapmayın agırıma gidiyor.yoksa bende fesimi kalpagımı giyip meclisemi geleyim?