18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

O dili kopartacağız!

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, 'Başbakan, MHP liderine dil uzatma cür'etini göstermiştir. MHP'liler olarak o dili kopartacağız. O'nu bu memlekette konuşamaz hale getireceğiz." dedi.

Partisinin Mersin'in Tarsus İlçesinde düzenlediği istişare toplantısında konuşan Mehmet Şandır, Başbakanın kendi il başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada genel başkanları Devlet Bahçeli'nin bir konuşmasını 'hezeyan olarak' nitelediğini hatırlatarak, " 'Hezeyan', ruh sağlığı bozuk insanın saçmalığı olarak ifade edilmektedir. Kem söz sahibine aittir. Bu sözünü sayın başbakana iade ediyorum. Genel başkanımız 31 Ekim 2010 tarihinde pazar günü Taksim'de yaşanan canlı bomba olayının üzerinden 24 saat geçtikten sonra, bu olay ile ilgili bir endişesini ifade etmiştir.

Demiştir ki; 'Taksim Türkiye'nin en kalabalık meydanında ve bir pazar günü, her an kalabalık olan bir meydanda, bir canlı bomba bu eylemi gerçekleştirmeyi nereden cesaret almaktadır, kimden cesaret almaktadır. Açılım politikalarının getirdiği bir sonuç mudur?' diye sormuştur. Aynen Habur'da yaşanan olay gibi, aynen daha sonra 16 Eylül'de Hakkari'de yaşanan olay gibi, aynenTokat'ın Reşadiye ilçesinde askeri araca yapılan saldırı sonucunda olduğu gibi. Acaba bu olaylar bu büyüklükte, daha önce yaşanmıyordu, yani Tokat'ın Reşadiyesinde PKK Türk Silahlı Kuvvetlerine saldırmaya cesaret edememişti bugüne kadar.

PKK sivil insanların bindiği bir aracı patlatamamıştı bugüne kadar. Hakkari gibi yerde, Taksim'de bir eylem ortaya koymaya cesaret edilememişti. Bu cesaretin kaynağı nedir? sorusunu sormuş ve açılım politikalarını sorgulamıştır. Demiştir ki bu patlama açılımın bir sonucudur. Açılımın sonucunda PKK dünden daha çok cesaretlidir, Türkiye'ye meydan okumaktadır, 'dikkat ey hükümet' demiştir. Ama sayın başbakan suçüstü yakalanmış olmanın telaşı ile Milliyetçi Hareket Partisi sayın genel başkanına dil uzatma cüretini göstermiştir. Milliyetçi Hareket Partililer olarak o dili kopartacağız. Bunu herkes görecek. Onu bu memlekette konuşamayacak hale getireceğiz.

Sayın Başbakan Anadolu insanının çok anlamlı olarak kullandığı bir cümleyi hak etmektedir. 'Secaat arz ederken merd'i kıpti sirkatin söyler' siyasetin kıptisi bugün günahının bedeli olarak Milliyetçi Hareket Partisine dil uzatmaktadır. Suçüstü yakalanmış olmanın telaşından hezeyanda bulunmaktadır." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 22:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?