22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

O ’’Fatma’’ Babacan’’ın kızı mı

Olası operasyon için Başbakan Erdoğan’ın "Belki Fatma tatile çıkar" cümlesi, ilginç bir tesadüf oluşturdu. Kıbrıs Harekatı’nı başlatan parola, dönemin Dışişleri Bakanı Güneş’in kızı ’Ayşe’den alınmıştı. ’Fatma’ ise, şimdiki Dışişleri Bakanı Babacan’ın kızının adı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önceki gece Çankaya Köşkü’nde verdiği 29 Ekim resepsiyonunda, Kuzey Irak’a olası operasyonla ilgili soruya verdiği cevap, Ankara kulislerinde merak konusu oldu. Erdoğan, Kıbrıs parolasına atfen, "Ayşe tatile çıkacak mı?" sorusuna, " Belki bu kez Fatma tatile çıkar" esprisiyle yanıt verdi.

ANLAMI ’BAŞLAYIN’DI 1974’te Ecevit Hükümeti’nin kararıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekátı’nın unutulmaz parolası, dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in kızı Ayşe’nin adını taşıyordu. Halen tanınmış bir sosyolog olan Ayşe Ayata’nın adı 33 yıl önce ’Harekat başlasın’ anlamına gelen, ’Ayşe tatile çıksın’ parolasıyla gündemden düşmemişti. Türkiye’nin bugün de Kuzey Irak’a bir askeri harekátı tartışıyor olması nedeniyle Erdoğan’ın önceki akşam Köşk resepsiyonunda yaptığı, "Belki bu kez Fatma tatile çıkar" esprisi de, bu sefer şimdiki Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın kızı Fatma Dilara’yı akla getiren ilginç bir rastlantı oluşturdu.

Hurriyet
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 05:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAFET ÖZDEMIR ASRIN AGASI IP: 87.178.86.xxx Tarih : 1.11.2007 07:04:34

belki fatma tatile cikacaktir güveniyoruz minik fatma büyüyüp oda sosyolok olacaktir nasilki kibrisimiz refaka erdiyse vatanimizdaki ermeni soyunuda fatma emriyle yok edecegiznasilki besbarmak daglarinda costuysak cudi daglarindada cosacagiz MURAFET ÖZDEMIR ASRIN AGASI