31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

O iddia için ilk kez konuştu

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, isminin Rus film yıldızı Elena Korikova ile anılmasına ilişkin olarak, "Siz beni tanıyorsunuz. O konuda kim ne düşünürse düşünsün. Biz gelin ciddi işlerle uğraşalım" dedi.

Tüzmen, Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (UTAYSİB) Başkanı Ferit Sünneli ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Dış Ticaret Müsteşarlığında kabul etti. Kabulde, Tüzmen gazetecilerin sorusu üzerine adının Rus film yıldızı Elena Korikova ile anılmasını değerlendirdi.

"O konuda, siz beni tanıyorsunuz. O konuda kim ne düşünürse düşünsün. Biz gelin ciddi işlerle uğraşalım" diyen Tüzmen, iki ülke arasında artan ticaret hacmine işaret ederek, "2003 yılında 7 milyar dolarlardan almışız ve geçen sene 28 milyar dolara gelmiş. Bu sene 36 milyar dolar ticaret hacmine ulaşacak. Ben buna bakarım, gerisini boşver" diye konuştu.

Toplantı esnasında otomotiv sektörü için 'koşan atı mahmuzlamak lazım' ifadesini kullanan Tüzmen'e bir gazetecinin 'koşan at' yerine 'coşan at' ifadesini kullanması salonda kahkalara neden oldu. Tüzmen, bu ifade üzerine, "Oda güzel bir deyim. Ama o tehlikeli olabilir" dedi.

Daha sonra sorusu düzenleten gazeteci, 'Coşan atları mahmuzlayan bir bakan olarak bu tür haberleri spekülasyon olduğuna inanıyor musunuz?' sorusuna, "Değişik dönemlerde böyle şeyler çıkıyor. Onun değerlendirmesini size bırakıyorum.

Ben bu konularda fazla konuşmam. Biz işimizi yaparız" karşılığını verdi. Gülüşmelerin devam etmesi üzerine Tüzmen, "Güne hep böyle mutlu başlayın. Her zaman böyle isteriz sizi. Yanlız, diğer sektörlerde sizi böyle görmek isterim" diyerek, basın mensuplarının bu toplantıya olduğu gibi diğer sektör toplantılarına da ilgi göstermelerini istedi.

...
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 15:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.253.72.xxx Tarih : 25.07.2008 15:31:32

ORTALIK YERDE KADINLARIN ELLERİNİ SIKMAKTAN KAÇINIRLAR AMA TENHADA YAKALADILARMI KENE GİBİ YAPIŞIRLAR