27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Obama, Türk'e ne dedi?

Türk: Obama Kürtlerin dostu olduğunu söyledi

Roj TV ve Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan DTP Genel Başkanı, ‘Kürtlerin demokratik zeminde mücadele etmesinden yana olduğunu söyledi’ dedi

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ABD Başkanı Barack Obama ile TBMM’de yaptığı görüşmeyi PKK’nın yayın organı Roj TV’ye anlattı.
Türk, Roj TV’ye, Obama’nın kendisini tanıdığını belirtirken, Amerika’nın Sesi Radyosu’na da Obama’ya verdiği dosya hakkında bilgi vererek, “Obama, Kürtlerin dostu olduğunu ve Kürtlerin demokratik siyaset zemininde mücadele vermelerinden yana olduğunu söyledi” dedi.
“Roj Analiz” programına telefonla katılan Türk, görüşme için TBMM Başkanı’nın odasına girerken, daha kendisini tanıtmadan Obama’nın “Muhalefette bulunan ve demokratik siyaset zemininde siyaset yapan bir Kürt lider ile tanışmaktan memnuniyet duyuyorum” diyerek kendisini tanıdığını söyledi.
“Obama’nın, Türkiye’deki Kürt sorunu konusunda bilgi sahibi olduğunu gördüm” diyen Türk, “Sorunların şiddetle çözülmediğini söyledi.
Biz de şiddetle çözümden yana olmadığımızı ancak, 17 bin faili meçhul cinayet olduğunu söyledik” dedi.

Dosyayı anlattı
Amerika’nın Sesi Radyosu’nun Kürtçe yayınında da konuşan Türk, şunları söyledi:
“Obama’ya verdiğimiz dosyada, Kürtlerin dili ve kültürü ile kendini ifade etmek istediğini ve bunun sağlanmasını istediğimizi söyledik. Sorunun Türkiye içinde çözümünden yana olduğumuzu, ancak kimliğimizin kabul edilmesini istediğimizi ifade ettik. Çok sıcak ortamda görüşme geçti. Bize Kürtlerin dostu olduğunu, bütün etnik farklılık ve azınlıkların kendilerini ifade etmelerinden yana olduğunu söyledi. Obama Kürtlerin demokratik zeminde mücadele etmesinden yana olduğunu belirtti.”

 



 

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 05:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erhan SALMAN IP: 84.164.203.xxx Tarih : 9.04.2009 20:49:26

TÜRKIYE    KIMIN

Ben türkiyenin Agri ilinde dogdum liseyi orda bitirdim yurdisina gittim. Ninem Kürt  dedemin azeri oldugunu babamdan  duydum onlar ben dogmadan vefat etmisler.Türkiyede kaldigim zaman zarfi icinde bircok örgüt ve siyasi olaylari gördüm.12 eylüülü  de yasadim o yil Türkiyedeydim.Tabi bircok terör örgütlerinin isimlerinide duyuyordum(,DHKPC );DEVRIMCI HALK KURTULUS PARTISI CEPHESI ;(MKP) (MAOIST KOMINIST PARTISI); (TKP)(ML)KONFERANS;MARKSIST LENINIST KOMINIST PARTISI) (PSK )( KÜRDISTAN DEMOKRAT PARTISI); (MLKP YASADISI SOL ÖRGÜTLER)(PKK) ;( KONGRE GEL)(KHK) (KÜRDITAN HALK KONGRESI) ;(KURDISTAN DEVRIM PARTISI) (BAKUR ADLI BÖLÜCÜ ÖRGÜTLER) (PDK) VE( HD) ( HIZBULLAH HILAFET DEVLETI) ( IBDA / C EL KAIDE TERÖR ÖRGÜTÜ) Ve daha niceleri benim duyduklarim. Bunun yaninda ergenekon ,ermeni meselesi.alevi sorunu,kibris sorunu daha neler neler.vay anam vay be dedim kendi kendime bu ülke kimin?

Yav kardesim su ülke kimin diye söylemekten kendimi alikoyamadim.Su memleketimizin yönetim bicimi yanlisliklarla dolu oldugunu kabullenelim . Hangi demokratik sistemle ülkemizin sorunu cözülecektir? ve sen (A) ben (B) dedikce neyi halledecegiz? Bir taraftan 12 eylül  kaybedenleri o günün basaramadiklari siyasi görüs ve düsüncelerinin daha dogrusu cürüyen  kominist   kurbanlari, kendilerini bugün pkk nin demokratik adamlari ilan edipte siyasete atlamamislarmi bu ülkenin insanini ne kadar da enayi görüyorlar,

Bundan önceki yönetimlerde insanlar fikirlerini beyan etmekte zorlaniyorlardi bugün herkes cikip fikirlerini söyleyebiliyor, yikici olmadikca ve bu dünyanin her yerinde ayni sekildedir.Ben bir Agrili olarak heryerde gezmis dolasmisimdir ve kürtcede arasira azda olsa arkadaslarimla konusmusum ve müzik dinlemisimdir. Ülkemizde nedense ben Türk polisinin  yirmi yilda bir sefer kimlik  yargiladigini  görmedim, veya birine kardesim sen Kürtsün su otübüse veya su kamyona binemesin dedigini duymadim. Enistemde Kürt ayni zamanda  kürt kizi almisiz  kürde kiz vermisiz, simdi burda dil sorunu na gelelim sorun ne ? eskiden desek  sorun evet  sorun bir ya simdi bu ülke daha ne yapsin kardesim evet hatalar varsa tartisacagiz gerekirse bagiracagiz, ama asla silah ve siddetle cözemeyecegimiz i unutmayalim: Bir cok islerimiz bu nedenle askiya alindi ve su an devleti yönetenlerinde  demokratik düsünme zeminini yok etmekten baska ne yapiliyor.   Silah ve siddetin yüzünden yillarimizi haram ettik .tabii bu biyerde duracak.

Artik sapkamizi indirip su degisen dünyaya aval aval bakmayi biraksak da yeni ilke ve ideallerle ekonomiye ve ilme yol acmaliyiz.Yok efendim Ahmet Türk, Leyla Zana,falan filan gec onlarida ufka bak, onlar degilmi mecliste ilk gün problem yaratmakla ise baslayan ,demokrasi ifade özgürlügüdür,evet sen halkin sesiysen orda halkini ifade ediyorsan ,demokratik sekilde yap,kendini ifade edemeyenler senin benim neyimi savunacak sorarim tüm türk ve kürt kardeslerime  artik bu safsata seylere zaman ayirmayi umarim birakirsiniz SAYGILAR