27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Öcalan'dan Ağar'a övgü

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan, daha önce defalarca eleştirdiği ve adete yerden yere vurduğu Doğru Yol Partisi (DYP) lideri Mehmet Ağar'ı göklere çıkardı. Öcalan, Ağar'ı yeni Adnan Menderes olarak tanımladı.

Teröristbaşı, Ağar'ın son zamanlardaki çıkışlarını "Ağar, Türkiye'nin ihtiyacı olan liberal demokrasiyi kavramış durumda" ifadeleriyle destekledi.

İmralı Özel Tip Cezaevi'nde yatan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 6 Aralık'ta avukatlarıyla yaptığı görüşme notları birçok Kürt internet sitesinde yayınlandı.

Bu haftaki görüşmesinin büyük bölümünü DYP liderinin "Dağda silah tutacaklarına düz ovada siyaset yapsınlar" sözü ve devamında gelen çıkışlarına ayıran Öcalan, Ağar'ı destekledi.

Ağar'ın kendisinin kullandığı kavramları kullandığını iddia eden Öcalan, "Ağar'ın hayata geçirmeye çalıştığı model, AB'nin de hayata geçirdiği liberal demokrasidir" diyerek destekledi. "Ağar, Türkiye'nin ihtiyacı olan şeyi kavramıştır" diyen Öcalan, Ağar'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla demokrasiyi içselleştirdiğini öne sürerek şunları söyledi; "Baykal katıdır, değişmez. Erdoğan ise, evet demokrasiden bahsediyor fakat demokrasiyi içselleştirememiştir. Erdoğan'ın hareketlerinde bazı radikal çıkışlar var fakat demokrasi oy getiriyorsa kullanıyor, getirmiyorsa kullanmıyor. Yani işine nasıl geliyorsa öyle davranıyor. Zaten kendisi de ifade ediyor: Bizim siyaset anlayışımız tüccar-pazarlama siyasetidir diye. Kendi çıkarı için her şeyi pazarlayabilir. Yani milliyetçiliğe de demokrasiye de oynuyor."

"ABD ve AB Ağar'ın arkasında, onu destekliyor olabilir" iddiasında da bulunan Öcalan, "Erdoğan bu şansı kullanmadı, kullanamadı ve görüldüğü kadarıyla partisi düşüşe geçiyor. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı makamı dışında bir hedefi kalmadı" iddiasında bulundu.

Geçen görüşmesinde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi öven konuşmalar yapan Öcalan, 6 Aralık'taki görüşmesinde de diğer bütün siyasi liderleri analiz etti.

ANAVATAN lideri Erkan Mumcu için "milliyetçidir, devletçidir" diyen Öcalan, TÜSİAD'ın da "liberal demokrasiyi benimsedi" dediği Ağar'ı destekleyeceğini öne sürdü.

"Ağar'ın çıkışı yeni bir Adnan Menderes çıkışı gibidir" belirlemesinde bulunan teröristbaşı Öcalan, şunları kaydetti: "Yani bir dördüncü dalga çıkışıdır. Daha önce Terakkiperver Partisi kuruldu, olmadı. Sonra Demokrat Parti kuruldu. Demokrat Parti, Türkiye tarihinde başlattığı aşama neyse Ağar'ın çıkışı da o düzeyde önemlidir. Ağar yükselişe geçebilir, Kürt sorunu, kadın sorunu ve laiklik sorunlarına gerçekçi bir yaklaşım sergilerse başarılı olabilir."


Zaman
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 17:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSMAİL DEMİRKOL IP: 85.98.175.xxx Tarih : 9.12.2006 06:54:49
AĞAR: "BENİ ANLAYAN ÇOK İYİ ANLADI" ÖCALAN: "AÇIKLAMASI YUKARDA YAZIYO" 1)ÖCALAN BU AÇIKLAMALARI KİMİN ARACILIĞI İLE HANGİ HAKLA YAPIYOR? 2)ÖCALAN SİYASETE YÖN VERMEYİ Mİ AMAÇLIYO BUNU NE KADAR BAŞARIYOR? 3)DAĞDA SİLAH TUTACAĞINA OVADA SİYASET YAPSIN PEKİ YA HAPİSHANEDE NE YAPSIN? AÇIKLAMA MI,KARMAŞA MI? BAŞKA BİR ŞEY Mİ. KÖTÜ KOKULAR SEZİNLİYORUM........