22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Öcalan'dan vekillere mektup

İMRALI'da ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan, kendisini savunan avukatları aracılığıyla milletvekillerine mektup gönderdiği ileri sürüldü. Öcalan'ın mektubunda çeşitli iddialarda bulunduktan sonra “Karşılıklı birbirimizi affedelim. Karşılıklı yanlışlarımızı ortaya çıkarıp, itiraf edip, gerçekleri ortaya çıkaralım” dediği ileri sürüldü.

Bölücübaşı Öcalan'ın ağzından yazılan mektup ve savunmasını üstlenen ‘Asrın Hukuk Bürosu' aracılığıyla milletvekillerine gönderildiği belirtilen mektupta, Kürt sorunun silahla çözülemeyeceği vurgulandı. Öcalan'ın mektubunda, PKK'lı teröristlerin yanı sıra askerlerin çatışmalarda şehit düşen askerlere de üzüldüğünü belirttiği ileri sürüldü.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ‘Türkiye’yi bütün Ortadoğu’ya model olabilecek farklı bir ülke haline getireceğiz' sözüne büyük önem verdiğini söylediği belirtilen Öcalan mektupta milletvekillerine, aftan da söz etti. Öcalan'ın mektupta “Karşılıklı birbirimizi affedelim. Affetmek de değil, karşılıklı yanlışlarımızı ortaya çıkarıp, itiraf edip, gerçekleri ortaya çıkaralım. Uzlaşma ancak bu şekilde olur” dediği, bu konuda aydıların devreye girmesini önemsediğini belirttiği kaydedildi.


İhsan DÖRTKARDEŞ/DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 15:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN IP: 88.254.93.xxx Tarih : 17.01.2007 21:01:58
bence söyledikleri mantıklı ve türkiyte silahla çatışmayla daha kötü kayıplar verir dağdakilerin kaybedek bir şeyi yok canlarını verebileceğini biliyorlar ya türk askeri anaları onları canlı ve daha iyi bekler ve türkiye dış ülkelerle çatışmaya girerse gene sadece kürtlerle birlik olursa onları devirebilir a.b.d nin yardımı olmaz domuzdan post gavurdan dost olmaz