15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Öcalan'ı muayene eden doktora söz

İmralı Adası'nın dışına nasıl çıkarıldığı tartışma konusu olan saç tellerine yönelik analiz sonunda zehirlendiği iddia edilen terörist Abdullah Öcalan'ın yaşam koşullarına ilişkin bazı bilgiler kamuoyuna yansıdı. 

İmralı'da görev yapan bir doktorun anlatımlarına göre, Öcalan'la sadece doktorlar temas edebiliyor. Öcalan'ın kendisini muayene eden doktora, "Beni çok iyi muayene ettiniz. Beğendim. Sizi Sağlık Bakanı yapacağım" dediği ifade edildi. 

Gözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, dünkü yazısında, İmralı Adası'nda görev yapmış bir doktorun Öcalan'ın yaşam koşullarına yönelik anlatımlarına yer verdi. Buna göre Öcalan, İmralı Adası'nda şu koşullarda yaşıyor:

Her gün tansiyonu ve nabzı ölçülüyor. 

2 ya da 3 haftada bir Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir sağlık ekibi adaya geliyor. Sağlık ekibinde bulunanlar arasında, dahiliye mütehassısı, genel cerrah, ortopedist, nörolog, kulak-burun-boğaz uzmanı yer alıyor. Heyette zaman zaman psikiyatr da bulunuyor. 

Öcalan'a, adada görevli asker ve Adalet Bakanlığı personeli için çıkarılan "komando tayını" veriliyor. Ayrıca yemek pişirilmiyor. Yemeklerini tek kullanımlık tabaklarda yiyor. 

Getirilen elbiseler, zehir emzirilmiş olabileceği ihtimali nedeniyle kimsayal testlerden geçiriliyor. 

Lambası 24 saat açık tutuluyor. 07.00'de kalkıp 22.00'de uyuyor. 

Havalandırmaya çıktığı bölümün üstü açık. Burada yürüyüş ve spor yapabiliyor. 

Öcalan'ın boğaz bölgesinde akıntı olduğuna yönelik şikâyeti, doktorlarca çok önemli bulunmadı.

Avukatlarına inceleme

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terörist Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği yönünde iddiaları ortaya atan avukatları İrfan Dündar ve Mahmut Şakar hakkında, "Kamuoyuna yanıltıcı bilgi vermek" ve "Görevini kötüye kullanmak" suçundan inceleme başlattı. Avukatlar hakkında dava açılıp açılmayacağı inceleme sonunda belli olacak.
GÖKÇER TAHİNCİOĞLU/milliyet
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 11:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?