16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

ÖDP: CHP sol parti değil

ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, CHP'ye oy vermek solu böler propogandasına tepki gösterdi. Topal, CHP'yi, "CHP'ye oy vermek demek sağa milliyetçiliğe oy vermek demek. Çünkü CHP sol bir parti değildir" diyerek eleştirdi.

Ali Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada erken seçimin gerçekleşmesine çok kısa zaman kaldığı bu dönemde yaygın olarak "CHP'ye oy vermemek solu böler, AKP'nin değirmenine su taşır, oyun boşa gitmesine neden olur" şeklinde propagandalar yapıldığını ve bu propagandalara üzüldüklerini söyledi.

CHP'yi eleştiren Topaloğlu "Aslında,CHP'ye oy vermek demek sağa, milliyetçiliğe, oy vermek demektir. Çünkü; CHP sol bir parti değildir. Şeriat ve bölünme korkusunu toplumun derinliklerine yayarak, siyasal rant elde etmeye çalışan bir zihniyet sol olamaz. Marshall yardımlarını, Truman doktrinini öven, ABD'yi, IMF ve Dünya Bankasıyla yakın ilişkileri sürdüreceğini söyleyen bir zihniyet sol olamaz. "Milliyetçilik bu toplumun çimentosudur" anlayışını ortaya koyan, "linç girişimlerini vatandaşın haklı tepkisi" olarak gören, demokrasi yerine darbelerden medet uman; barış yerine savaşı kışkırtan, özgürlüklerin geliştirilmesi yerine 301. madde'yi savunan bir parti sol olamaz. İlhan Kesici, Lutfullah Kayalar, Edip Safder Gaydalı ve Yasar Okuyan gibi yarın sağın hangi partisinde soluk alacakları belli olmayan tescilli sağcıları vizyona çıkaran bir parti sol olamaz. Bu nedenle oyunuz boşa gitmesin. Oylarınızı bölmeyin, sağ bir zihniyete gidecek bir partiye değil, eşitlikçi ve özgürlükçü tek sol seçenek olan ÖDP'ye oy verin" dedi.

Topaloğlu, Sol'dan yana olanları ÖDP'ye katılmaları ve oy vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 17:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?