16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

ÖDP kongresinde İstiklal Marşı yok

ÖDP, 4'üncü olağanüstü kurultayını Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salonu'nda gerçekleştirdi. Ancak, 'devrim şehitleri'ne saygı duruşunda bulunulan kurultayda İstiklâl Marşı okunmadı. Uras, 22 Temmuz seçimine bağımsız olarak gireceği için partisinden istifa etmişti.

Ufuk Uras'ın tek aday olduğu kurultayda 339 delege oy kullandı. 320 oy alan Uras, yeniden liderlik koltuğuna oturtdu. Uras, kurultayda yaptığı konuşmada devrimci siyasetin kendi içinde özeleştiri yapması gerektiğini belirterek, "Bizim yapmamız gereken, paçası çamurlu olanların, elleri nasırlı olanların siyasetini yapmaktır." dedi. Partisinin birçok demokratik uygulamayı hayata geçirerek, Türkiye'nin medar-ı iftiharı olduğunu savunan Uras, sol partilerin son seçimde başarısız olduklarını kaydetti. Solda AK Parti'ye alternatif bir parti olması gerektiğini ifade eden Uras, "AKP ve onun temsil ettiği politikalara karşı ortak bir anlayış ortaya konulmalıdır." şeklinde konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 06:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zihni yazıcı IP: 212.175.112.xxx Tarih : 9.10.2007 11:43:10

bey efendi sen bu kafayla zor akp nin politikasını becerirsin.bunu değil sen senin gibi kişiler hiç bir zaman başaramazlar...............