16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

ÖDP'de Ufuk Uras sıkıntısı

Parti Meclisinin olumsuz karar vermesine karşın İstanbul 1’inci bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan ve DTP’lilerin desteğiyle milletvekili seçilen ÖDP Genel Başkan Ufuk Uras’ın partisinde yarattığı sıkıntı devam ediyor. Uras’ın parti genel başkanlığına dönüp dönmeyeceğine ilişkin net bir açıklama yapmaması partide yeni bir huzursuzluk yarattı.

"MECLİSE UFUK DEĞİL ÖDP GEREK"

Parti içinde Uras’nın milletvekili seçilmesine sevinenler olduğu kadar, partinin oylarında düşüş olduğu gerekçesiyle parti yönetimi eleştirenler de var. “Meclise Ufuk değil ÖDP gerek" diyen partililer, Uras’ın yeniden genel başkan olmasına sıcak bakmıyor. Ancak Uras’ın yeniden genel başkan adayı olması durumunda büyük ihtimalle seçileceği de ifade ediliyor.


Parti tüzüğüne göre genel başkanın istifa etmesi durumunda 45-90 gün arasında kongre yapılması gerekiyor. ÖDP’li muhalifler Uras’ın yeniden aday olması durumunda karşısına başka bir aday çıkarmayı düşünüyor.

GİZLİ PROTOKOL MÜ VAR?

Uras’ın kesin bir dille yeniden ÖDP Genel Başkanlığa döneceğini ifade etmemesinin nedeni olarak da partisinin bilgisi dışında DTP ile gizli bir protokol imzalaması olduğu iddia ediliyor.

anka
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 12:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?