20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Oğul Erbakan Erdoğan'a yüklendi

ERBAKAN'IN OĞLU FATİH ERBAKAN:

Saadet Partisi (SP) Konak İlçe Teşkilatının 4. Olağan Kongresi'ne katılan SP Genel İdare Kurulu Üyesi Fatih Erbakan, hükümete sert eleştirilerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Milli Görüş gömleğini değiştirerek bir sürü vebal yüklendiğini iddia eden Erbakan, "Bu veballe ömür boyu istersen Başbakan istersen Cumhurbaşkanı ol' dedi.

Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan Konak İlçe Teşkilatının 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Fatih Erbakan, Türkiye ve dünya da yaşanan siyasi ve ekonomik tahribatın yol açtığı zararların Milli Görüş doğrultusunda deva bulacağını belirtti. Hükümetin işbirlikçi bir politika izleyerek millete verilen sözlerin tutulmadığını öne süren Fatih Erbakan, "AK Parti iktidarı Anadolu'da mazlumların ezilenlerin ve fakirlerin sesi olacağını söyleyerek oy topladı. Ancak bugün gelinen noktada çiftçiye en düşük taban fiyatı ile işçiye cep harçlığı sayılacak kuruş zammı yaptı. Bugünkü iktidar halkı ezerek üstünlük sağlamaktadır" dedi.

Türkiye'de resmi olarak işsiz vatandaş sayısının 2002 yılında 2,5 milyon olduğunu kaydeden Erbakan; şöyle konuştu: "Bu rakam 8 yılda 5 milyon vatandaş sayısını oluşturdu. Anadolu'da inanç özgürlüğünün önünü açacağız dediler fakat iktidara geldiklerinde milletin gözünün içine baka baka başörtüsü sorununun yüzde 2,5'un sorunu olduğunu söylediler. Zinayı suç olmaktan çıkardılar. İmam hatiplilerin sorununu çözmediler. Ancak harıl harıl Anadolu'da kilise restorasyon çalışmalarını yaptılar. Daha geçen gün Van'da Akdamar Kilisesi'nde devlet izni ile ayin yapıldı. Heybeliada Rum Yetimhanesi'nin tapusunu patrikhaneye teslim ettiler. Müslümanların değil, misyonerlerin ve patriklerin sorunlarını çözüyorlar. AK Parti mutlu azınlığın ve zenginliğin partisidir."

Konuşmaların ardından Fatih Erbakan Konak İlçe Teşkilatına katılan partililere rozet taktı.

ERBAKAN'IN OĞLU FATİH ERBAKAN:
ERBAKAN'IN OĞLU FATİH ERBAKAN:
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 17:06:02
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 00:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?