22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Okuyan Köşk için Büyükerşen'i önerdi

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, "Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ismini Cumhurbaşkanlığı adaylığı için parlamentodaki bütün milletvekillerine ve siyasi partilere önermeyi demokratik bir görev olarak görüyoruz" dedi. 

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, Okuyan’ı partisinin genel merkezinde ziyaret ederek, görüştü.
Ziyaretin ardından Okuyan ve Toker ortak basın toplantısı düzenlediler. Okuyan, konuşmasında, 14 Nisandaki Cumhuriyet Mitingi ile vatandaşın Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkılması, üniter devlet yapısının korunması için "siyasi partilere birleşin" mesajı verdiğini savundu. 

Bu talebi önemsediklerini belirten Okuyan, "Bu, AKP’nin karşısında bir araya gelme değil, AKP’nin arkasındaki, onu kullanarak Türkiye’nin geleceğine ipotek koymak isteyen güçlerin karşısında, Türkiye’ye sahip çıkma ittifakıdır" dedi. Burada en önemli sorumluluğun, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran anamuhalefet partisi CHP’ye düştüğünü ifade eden Okuyan, halkın, siyasi partilerin milli bir koalisyon oluşturarak, seçimlere iştirak etmesi isteği bulunduğunu yineledi. 

Okuyan, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin ise parlamentoda temsil edilen partilerin, eski Başbakan Bülent Ecevit’in, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen önerisini değerlendirmeye alabileceğini kaydetti. Okuyan, parti olarak bu ismi Cumhurbaşkanlığı adaylığı için parlamentodaki bütün milletvekillerine ve siyasi partilere önereceklerini bildirerek, "Büyükerşen’i önermeyi demokratik bir görev olarak görüyoruz" diye konuştu.

LDP GENEL BAŞKANI TOKER 

LDP Genel Başkanı Cem Toker ise Meclis’te üçte bir ile üçte iki çoğunluğun temsil edilmesinin demokrasinin, "bir insan, bir vatandaş ve bir oy" ilkesinin ihlali anlamına geldiğini belirterek, "Demokraside bir insan, bir oydur. Bu zulu kabilesinde bile böyle öğretilir" dedi.
Toker, Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili olarak da "Bugün 70 milyonluk ülkede sadece 1 kişi kimin Cumhurbaşkanı olacağını bilmektedir. Bu halkın zekasıyla ve halkla dalga geçmektir" diye konuştu. 

Açıklamaların ardından Okuyan, basın mensuplarının, "Bir seçim ittifakı söz konusu mu" şeklindeki sorusu üzerine, şu ana kadar LDP ile 4 kez görüştüklerini belirterek, "Biz milletin 14 Nisan mitingindeki ’bir araya gelin’ çağrısını, doğru algıladık. HÜRPARTİ ve LDP olarak, ulusal bir ittifakın kurulmasında üzerimize düşen katkıyı fedakarlığı yapmaya hazırız" yanıtını verdi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 17:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?